Θα βλέπουν το VAR οι διαιτητές στην Premier League

0
21

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν οι μέτοχοι της Premier League ενέκριναν ομόφωνα, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Αύγουστο, την εφαρμογή του VAR, σύμφωνα με το πλήρες πρωτόκολλο της FIFA.

Ωστόσο, για την σεζόν 2020/2021 η λειτουργία του VAR θα διαφοροποιηθεί σε ορισμένα σημεία σε σχέση με τη χρήση του την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η κύρια αλλαγή είναι ότι εν αντιθέσει με την σεζόν 2019/2020, ο διαιτητής θα έχει την δυνατότητα να πηγαίνει στο μόνιτορ και να ελέγχει ο ίδιος την φάση, κάτι που δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Αναλυτικότερα, θα αυξηθεί η χρήση των σημείων αξιολόγησης των διαιτητών σε φάσεις όπως γκολ, κόκκινες κάρτες και πέναλτι.

Ο βοηθός πλέον όταν υπάρξει επισήμανση οφσάιντ, σε φάση όπου είναι πιθανό να εξελιχθεί σε άμεση ευκαιρία για γκολ, θα μπορεί να σηκώσει τη σημαία αφού ολοκληρωθεί η φάση.

Οι αλλαγές προβλέπουν για την αξιολόγηση μιας φάσης ως οφσάιντ, την χρήση της τεχνολογίας crosshair, με την τοποθέτηση δύο γραμμών σε πράσινο και κόκκινο χρώμα για τον αμυντικό και τον επιθετικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here