Καλοκαίρι, μπάνια, πισίνα, θάλασσα και πως πρέπει να κινηθούμε

0
12

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το ερώτημα για το τί πρέπει να επιλέξουμε θάλασσα ή πισίνα για να είμαστε ασφαλείς, βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο.

Ένας τρόπος προκειμένου να αντέξει ο κόσμος τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι να σκέφτεται κάποια πράγματα που θα μπορέσει να κάνει στο μέλλον…

Ένα από αυτά λοιπόν είναι και τα καλοκαιρινά μπάνια, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως η χαλάρωση που θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα, δεν θα συνδυαστεί με κάποιο πισωγύρισμα και έξαρση της πανδημίας.

Που είναι όμως πιο ασφαλές; Στην θάλασσα ή στην πισίνα. Προς το παρόν κατηγορηματική και σίγουρη απάντηση και για τα δύο δεν υπάρχει.

Το δεδομένο είναι πως η πισίνα (ότι νερό και αν έχει) αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, καθώς σύμφωνα με τα κέντρα λοιμώξεων όλες οι χλωριωμένες πηγές νερού δεν ελοχεύουν κίνδυνο μόλυνσης, καθώς το χλώριο απενεργοποιεί τον ιό, διασπώντας το περίβλημά του.

Όσον αφορά την θάλασσα τώρα, το απλό νερό μπορεί να μεταφέρει τα ιικά σωματίδια, όμως υπάρχει μία σοβαρή παράμετρος που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Αυτή έχει να κάνει με τον όγκο του νερού… 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι λόγω του μεγάλου όγκου του νερού, υπάρχει εξίσου μεγάλη αραίωση των ιικών σωματιδίων που κατά πάσα πιθανότατα αφαιρούν την ικανότητά του να μολύνει κάποιον. Ωστόσο αυτό προς το παρόν είναι εκτίμηση βάσει κάποιων στοιχείων, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί στο άμεσο μέλλον.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγαλύτερος λόγω του συγχρωτισμού και της μη τήρησης των αποστάσεων, καθώς η κύρια οδός μετάδοσης του ιού είναι η αναπνευστική…

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here