Καταργήθηκαν τα ποσοστά διαιτησίας προς τις Ενώσεις

0
85

Ο νέος κανονισμός διαιτησίας καταργεί τα ποσοστά που έδιναν από τις αμοιβές τους οι Έλληνες διαιτητές, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στο Open». Πλέον δεν προβλέπεται ποσοστό σε Ενώσεις ή Συνδέσμους Διαιτητών που μέχρι τώρα ήταν 20% για τους διεθνείς, 15 στη Super League και 10% στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ο κανονισμός διαιτησίας της ΕΠΟ εναρμονίστηκε με αυτόν της FIFA και ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ελλήνων διαιτητών.

Αντιδράσεις μελών της ΕΕ της ΕΠΟ προκάλεσε η απάλειψη της ακόλουθης διάταξης από το νέο κανονισμό διαιτησίας που αφορά την απόδοση ποσοστών από τους διαιτητές στις Ενώσεις, όπως είχε προαναγγείλει ο Χέρμπερτ Χούμπελ στην τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα απαλείφτηκε το εξής:

«Οι ΕΠΣ δικαιούνται να παρακρατούν ποσοστό από διαιτητές, βοηθούς διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους των εξόδων για προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης (σχολές διαιτησίας, επιμορφωτικές συγκεντρώσεις, σεμινάρια, κ.λπ.), ως ακολούθως: α. Διεθνείς αγώνες: Είκοσι τοις εκατό (20%), από την αμοιβή, την μετακίνηση και την 53 ημεραργία. β. Αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών: δεκαπέντε τοις εκατό (15%) από την αμοιβή και την ημεραργία. γ. Αγώνες Γ’ Εθνικής κατηγορίας και πρωταθλημάτων ευθύνης των ΕΠΣ: Δέκα τοις εκατό (10%) από την αμοιβή και την ημεραργία. Η παρακράτηση θα αποδεικνύεται από την ΕΠΣ».

Μέλη της ΕΕ ΕΠΟ αντέδρασαν έντονα και είπαν ότι οι Ενώσεις κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή και ζήτησαν η διάταξη αυτή να επανέλθει στο Κανονισμό Διαιτησίας.

Για το θέμα θα υπάρξει νέος γύρος συζητήσεων, αναφέρει το soccerplus.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here