Μάκης Ζαβλανός: “Πιστεύω ότι η Βασιλική θα τερματίσει στην πρώτη δυάδα”

0
279

Ο Μάκης Ζαβλανός είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει δουλέψει σε πολλές ερασιτεχνικές ομάδες και ειδικεύεται στις ανόδους από την Β’ Ερασιτεχνική στην Α’ αφού κάτι τέτοιο το έχει καταφέρει με αρκετές ομάδες. Έχει δουλέψει στο Μεγαλοχώρι, την Φανερωμένη, το Δενδροχώρι, το Αρδάνι, τον Παλαιόπυργο και τα τελευταία 4 χρόνια είναι στην ομάδα των Παραληθαίων.

Φέτος παράλληλα είναι και προπονητής στην ομάδα της Βασιλικής η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του β’ ομίλου της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Με την ευκαιρία του ντέρμπι κορυφής της Κυριακής ανάμεσα στη Θεόπετρα και την Βασιλική μιλά σήμερα στο sportskalampaka για το παιχνίδι, την ομάδα του, το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής, αλλά και τον αντίπαλο προπονητή Χρήστο Ιακωβάκη με τον οποία υπήρξαν συμπαίκτες στον ΑΟ Τρίκαλα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της Βασιλικής;

– Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα και να μη χάναμε κάποιους βαθμούς. Η κατηγορία όμως είναι δύσκολη, υπάρχουν αρκετές ισοδύναμες ομάδες και 5-6 που ξεχωρίζουν. Θεωρώ ότι εμείς, η Θεόπετρα, το Βαλτινό και ο Ασπρόβαλτος θα δώσουμε μάχη για την άνοδο.

Η συνεργασία σας με το Δ.Σ. της ομάδας της Βασιλικής πώς είναι;

– Η συνεργασία τόσο με τα μέλη του Δ.Σ. όσο και με τους ποδοσφαιριστές είναι άριστη. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση στην ομάδα, καλές εγκαταστάσεις, τα παιδιά δουλεύουν αρκετά στις προπονήσεις και προσπαθούν να δίνουν το παρόν  παρά το ότι έχουν και τις δικές τους υποχρεώσεις και γενικά υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Βασίλη Στάσο ο οποίος γυμνάζει τους τερματοφύλακες και η βοήθειά του είναι πολύτιμη.

Πώς βλέπετε το πρωτάθλημα της Β’ Ερασιτεχνικής;

– Όχι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα ώστε να μην υπάρχουν ομάδες που δεν κατεβαίνουν κι έτσι τα παιχνίδια λιγοστεύουν για τις ομάδες που συμμετέχουν κανονικά. Η ΕΠΣΤ θα πρέπει να κοιτάξει με κάποιον τρόπο να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό, ενώ καλό θα ήταν να υπάρχει και όριο ηλικίας με υποχρεωτική παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών όπως συμβαίνει στην Α’ Ερασιτεχνική. Βέβαια οι νεαροί ενδιαφέρονται περισσότερο για τα λαπ-τοπ και τα κινητά, έχουν φροντιστήρια και ρίχνουν όλο το βάρος εκεί. Το καλό είναι ότι η Βασιλική έχει πολλά παιδιά που ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, αυτή τη στιγμή έχει 15 ντόπιους παίκτες στην ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κρατηθεί αρκετά χρόνια ακόμα και στην Α’ Ερασιτεχνική.

Το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Θεόπετρα πως το αντιμετωπίζετε;

– Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Θεόπετρα έχει καλούς παίκτες που έχουν παίξει και σε ανώτερες κατηγορίες. Έχει καλό προπονητή με τον οποίο είμαστε φίλοι και γενικά είναι μια ομάδα που πάνω απ’ όλα έχει σοβαρότητα στο παιχνίδι της. Όμως δε φοβάμαι και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας καλά στοιχεία. Πιστεύω να γίνει ένα καλό και ήσυχο παιχνίδι το πρωί της Κυριακής με πολύ κόσμο και χωρίς ευτράπελα και ο καλύτερος να κερδίσει. Η διαφορά που υπάρχει από τις άλλες ομάδες που ακολουθούν βοηθά ώστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε τις δυνατότητες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Βασιλική πιστεύετε ότι θα πάρει στο τέλος την άνοδο;

– Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε μέσα στην πρώτη δυάδα ανεξάρτητα του αποτελέσματος της Κυριακής. Η ομάδα έχει βρει καλό ρυθμό, έχει κάνει καλά παιχνίδια  και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και στον β’ γύρο και θ’ αλλάξουμε κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here