Μέχρι τις 15 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα Μινι της ΕΣΚΑΘ

0
7

Από την ΕΣΚΑΘ ανακοινώθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος μπάσκετ στην κατηγορία Μινι. Τα κυριότερά της σημεία είναι:

 • Δικαίωµα συµµετοχής στους αγώνες ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ έχουν όλα τα σωµατεία της δυνάµεως της Ε.Σ.ΚΑ.Θ
 • Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωµατείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ. μέχρι 15-03-2020

  Η έναρξη των τουρνουά είναι τον Μάρτιο 2020.

 • Οι αγώνες θα διεξάγονται ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ -ΚΥΡΙΑΚΗ και απαγορεύεται η αλλαγή της ημέρας του αγώνα λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωµατείου ή κωλύματος προπονητή κλπ.
 • Στους αγώνες ΜΙΝΙ δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που θα φέρουν µαζί τους πιστοποιητικό γέννησης – φωτογραφία – ιατρική βεβαίωση. Στο ΜΙΝΙ ΑΓΟΡΙΩΝ δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν από 1-1-2007 και νεώτεροι. Οι oμάδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά στις εμφανίσεις τους, αριθμούς από το 4 έως και το 19.
 • Οι ομάδες που παίρνουν μέρος στους αγώνες είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν µε δέκα αθλητές. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης από µια ομάδα 10άδας σε κάποιο αγώνα η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισµό, ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου µε 20-0.

  O συγκεκριμένος αγώνας όµως διεξάγεται κανονικά, προκειμένου να μην “εισπράξουν” οι αθλητές και των δύο ομάδων το κόστος από τυχούσα παράλειψη κάποιων παραγόντων.

  Επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σε κάθε αγώνα µέχρι δέκα πέντε αθλητών.

 • O χρόνος των αγώνων θα διαρκεί συνολικά 40 (σαράντα) λεπτά καθαρό χρόνο δηλαδή τέσσερα (4) δεκάλεπτα.

  Οι οµάδες των αγώνων είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλητή τους για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα.

  Συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινήσουν πέντε (5) αθλητές ττου θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους πέντε (5), στην υποχρεωτική διακοπή που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

  Οι αθλητές που θα απομένουν θα συμμετάσχουν στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

  Κατά την διάρκεια των δύο (2) δεκαλέπτων του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητών παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αποβολής, με αθλητή ττου δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγµή . Εάν ο τραυματισμένος αθλητής επανέλθει στον αγώνα θα πρέπει υποχρεωτικό να συμπληρώσει δέκα λεπτά συμμετοχής.

  Στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέπονται αλλαγές μόνο στους αθλητές που έχουν χρησιμοποιηθεί και παίζουν για δεύτερο δεκάλεπτο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αλλαγές επιτρέπονται σε όλους.

  O προπονητής της κάθε οµάδας δικαιούται τέσσερα ΤΑΪΜ-ΑΟΥΤ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα.

  Σε περίπτωση παράτασης αυτή θα έχει διάρκεια 5 λεπτά καθαρού χρόνου με δικαίωμα αλλαγών και ενός ΤΑΪΜ-ΑΟΥΤ από κάθε ομάδα.

 • Απαγορεύεται ρητά στις οµάδας να παίζουν οποιαδήποτε μορφή «άµυνα Ζώνης» και press (zone press, man to man press) Επιτρέπεται µόνον προσωπική άµυνα (man to man) στο µισό γήπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here