Μειώνει τον αριθμό των δανεικών παικτών η ΦΙΦΑ

0
11

Την μείωση των δανεισμών ποδοσφαιριστών αποφάσισε η FIFA σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στη Ζυρίχη την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε το σταδιακό περιορισμό της παραχώρησης ποδοσφαιριστών ηλικίας 22 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς – θα εγκριθούν στο συμβούλιο του Ιουλίου – τίθενται όρια στους διεθνείς δανεισμούς (ανάμεσα δηλαδή σε ομάδες διαφορετικών χωρών). Θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κι από τη σεζόν 2020/21 το μάξιμουμ των διεθνών δανεισμών θ’ ανέρχεται σε οκτώ.

Από τη σεζόν 2022/23 οι διεθνείς δανεισμοί θα είναι μάξιμουμ έξι. Μάλιστα η FIFA δίνει περίοδο τριών ετών στις κατά τόπους ομοσπονδίες να εναρμονιστούν με την απόφασή της για τις μεταγραφές εσωτερικού.

Κάτι που σημαίνει πως ότι ισχύει για μεταγραφές μεταξύ ομάδων διαφορετικών χωρών, θα ισχύει και για μεταγραφές μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας.

Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι από τη σεζόν 2022/23 το ανώτατο όριο δανεισμών ανέρχεται σε έξι μάξιμουμ διεθνών (μεταξύ ομάδων διαφορετικών χωρών) και έξι μάξιμουμ εσωτερικών (μεταξύ ομάδων των ίδιων χωρών).

Μεταξύ δύο ομάδων επιτρέπονται μάξιμουμ τρεις δανεισμοί.  Στόχος είναι ο δανεισμός να εξυπηρετεί καθαρά αθλητικούς σκοπούς με αντικείμενο την ανάπτυξη και βελτίωση των νεαρών ηλικιακά παικτών.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here