Μπελάδες στην ΦΙΦΑ το Μουντιάλ ανά δύο χρόνια

0
11

«Σχίσμα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο προβλέπει η ισπανική εφημερίδα «El Cofidencial» ενόψει της ψηφοφορίας της 20ης Δεκεμβρίου για διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Είναι μία πρόταση της FIFA, στην οποία αντίτεθενται η Ευρώπη και η Νότια Αμερική.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ, η UEFA είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τη FIFA, εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επικυρώσει τα «θέλω» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Και ως φαίνεται σε κάτι οδεύουμε, με δεδομένο πως η εφημερίδα αναφέρει ότι η FIFA μπορεί να υπολογίζει στις ψήφους 166 εθνικών ομοσπονδιών από τις 211.

Ερωτηματικό παραμένει η αντίδραση της FIFA σε μία ενδεχόμενη «απόσχιση» της UEFA, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ισχυρότερες και πιο γνωστές ομάδες, αυτές που μπορούν να αυξήσουν την απήχηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανήκουν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Επιπλέον, προς εξέταση είναι η αντίδραση των επιμέρους ευρωπαϊκών ομοσπονδιών, αφού αυτή τη στιγμή μόνο αυτές της Βόρειας Ευρώπης έχουν εκφράσει επίσημα τη βούλησή τους να αποχωρήσουν από τη FIFA.

«Εάν η πλειοψηφία της FIFA αποφασίσει να υιοθετήσει την πρόταση για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο, οι σκανδιναβικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερες ενέργειες και σενάρια που είναι πιο κοντά στις βασικές μας αξίες από ό,τι αντιπροσωπεύει η τρέχουσα πρόταση της FIFA» ανέφερε η κοινή δήλωση της Δανίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας και των Νησιών Φερόε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here