Οι εξαιρέσεις στον κανονισμό προπονητών στην Γ’ Εθνική

0
249

Όσον αφορά τον κανονισμό προπονητών για την Γ’ Εθνική κατηγορία υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Έτσι σε περίπτωση που αποχωρήσει κάποιος προπονητής, κανονικά πρέπει να αντικατασταθεί με προπονητή που να έχει δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Α, εκτός αν στη συγκεκριμένη Ένωση δεν υπάρχει προπονητής με το δίπλωμα αυτό, οπότε μπορεί να καλυφθεί η θέση με προπονητή που διαθέτει το ΟΥΕΦΑ Β’.

Αναλυτικά οι εξαιρέσεις που υπάρχουν στον κανονισμό:

Για το πρωτάθληματης Γ’Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2019 –2020 ισχύουν οι παρακάτω εξαιρέσεις :

-Δύναται να ξεκινήσει μία ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2019 –2020 με προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFAB,υπό την προϋπόθεση ότι η ομάδα αυτή ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο 2018 –2019 με τον ίδιο προπονητή. Σε περίπτωση αντικατάστασής του,ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFAΑ

.-Ομοίως, ομάδα που πέτυχε την άνοδό της στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο (2018-2019) και ο προπονητής της έχει δίπλωμα UEFA Β δύναται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα 2019-2020 με τον ίδιο προπονητή.

Σε περίπτωση αντικατάστασής του ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α.

-Ομάδα που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και έχει συνάψει έγγραφη συμφωνία με προπονητή ποδοσφαίρου,κάτοχο διπλώματος UEFA B, με ημερομηνία κατάρτισης της συμφωνίας και καταχώρισης στο taxisnetέως την 31.7.2019,δύναται να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα 2019-2020 με αυτόν τον προπονητή.Σε περίπτωση αντικατάστασής του ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Α

.-Σε Ε.Π.Σ. στις οποίες δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προπονητών με δίπλωμα UEFA A, δύναται η ΕΠΣ να απευθύνει ερώτημα στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., η οποία θα αποφασίζει σχετικά για την επίλυση του ζητήματος.

δ)Κάθε σωματείο που διαθέτει τμήματα υποδομών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ,υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή (για τα τμήματα αυτά). Προπονητής των τμημάτων υποδομών ενός σωματείου μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής του, που διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13παρ. 4του παρόντος 83.Σε περίπτωση προβιβασμού τους, η Π.Α.Ε. ή το σωματείο προσλαμβάνειυποχρεωτικά προπονητές κατόχους διπλωμάτων αναλόγων προς τα προβλεπόμενα στον πίνακατου άρθρου 5του παρόντος Κανονισμού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here