Οι Εστουδιάντες γλύτωσε για τρίτη φορά τον υποβιβασμό στην Ισπανία

0
7

Η τηλεδιάσκεψη της Liga Endesa τη Δευτέρα 20 Απριλίου έβγαλε άσπρο καπνό αναφορικά με τον τρόπο ολοκλήρωσης της σεζόν. Η συμμετοχή των δώδεκα (12) πρώτων ομάδων του βαθμολογικού πίνακα σε ένα μικρό τουρνουά αποτέλεσε τη μεγάλη εικόνα, με την απουσία υποβιβασμού των δύο τελευταίων ομάδων να αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι της απόφασης που ανακοινώθηκε.

Κι αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε τι άλλο την Εστουδιάντες. Μαζί με τη Φουενλαμπράδα, είναι το δίδυμο που την… γλίτωσε μετά την απόφαση που πάρθηκε, γεγονός που τους επιτρέπει να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο που θα τους (ξανα)βρει στη Liga Endesa.

Το εντυπωσιακό βέβαια με τους “φοιτητές” δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα στην τελευταία δεκαετία που εξασφαλίζουν την παραμονή από το… παράθυρο. Το 2011/12 και το 2015/16 είχε τερματίσει ξανά στις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, εντούτοις παρέμεινε στη Liga Endesa αφού σε αμφότερες περιπτωσεις.

Στην πρώτη γιατί η Τενερίφη, που είχε κατακτήσει τον τίτλο στη LEB Oro, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για να δώσει ως εγγύηση στη Λίγκα για τη συμμετοχή της, ενώ στη δεύτερη επειδή τόσο η Παλένσια όσο και η Μελίγια είχαν αντίστοιχο πρόβλημα.

Κάπως έτσι, η Εστουδιάντες καταγράφεται στην ιστορία ως επτάψυχη, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τα μεγάλα σαλόνια της Ισπανίας για το 2020/21.

Είναι μερικές ομάδες που έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και πολλές φορές ένα δυσάρεστο συμβάν τις σώζει.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here