Οι ιδιαίτερες χρονιές των Μετεώρων στα εθνικά πρωταθλήματα

0
81

Κάνουμε το ρεπορτάζ των Μετεώρων από το 1995 κι αυτά τα 25 χρόνια έχουμε ζήσει μαζί με την Καλαμπακιώτικη ομάδα πολλά πράγματα, έχουμε ζήσει επιτυχίες, αποτυχίες, αλλά και πολλές άλλες καταστάσεις.

Τα Μετέωρα από την περασμένη Παρασκευή κέρδισαν την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική αν και δεν ήταν μέσα στην πρώτη 8άδα που προέβλεπε η προκήρυξη, αλλά λόγω του κορωνοϊού που σταμάτησε το πρωτάθλημα λογικό ήταν να μείνουν στην κατηγορία, αφού αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει αν το πρωτάθλημα συνεχίζονταν κανονικά.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που κατάφεραν να ευνοηθούν από κάτι εξωαγωνιστικό, αφού παλαιότερα έχουν χάσει την κατηγορία σε ισοβαθμία κι από συγκυρίες που όλες εξελίσσονταν εις βάρος τους.

Ας θυμηθούμε μερικές τέτοιες καταστάσεις:

2012-13: Τα Μετέωρα συμμετείχαν στην Δ’ Εθνική με την διοίκηση να την έχουν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ήταν η χρονιά που θα δημιουργούνταν η νέα Γ’ Εθνική. Οι 7 πρώτες ομάδες πήγαιναν στην Γ’ Εθνική, ενώ οι υπόλοιπες θα υποβιβάζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Τα Μετέωρα ισοβάθμησαν στην 7η θέση με τον Καραϊσκάκη με 26 βαθμούς, αλλά υποβιβάσθηκαν στην ισοβαθμία καθώς μέσα στην έδρα τους είχαν φέρει 1-1 και εκτός είχαν ηττηθεί με 1-0. Μάλιστα όταν πήγαν να αγωνιστούν εκτός έδρας με την Αρτινή ομάδα στην προτελευταία αγωνιστική,  ήταν μπροστά στην βαθμολογία με 3 βαθμούς διαφορά.

2011-12: Τα Μετέωρα αν και είχαν πολύ καλό ρόστερ, είχαν εκείνη τη χρονιά 9 ισοπαλίες με 0-0, άλλαξαν προπονητή ύστερα από 8,5 χρόνια καθώς τη θέση του Βασίλη Γκούμπλια πήρε ο Γιώργος Σκαρτάδος, έχασαν μία διαφορά 7 βαθμών από το Πετρωτό το οποίο τα προσπέρασε την προτελευταία αγωνιστική, ηττήθηκαν εκτός έδρας από τον Απεραντιακό που ήταν ήδη υποβιβασμένος και προτελευταία αγωνιστική ηττήθηκαν 2-1 εκτός έδρας από τον Ρήγα Φεραίο παρά το ότι είχαν προηγηθεί με 1-0. Έτσι κατατάχθηκαν στην 9η θέση με 32 βαθμούς και υποβιβάσθηκαν έναντι 34 του Πετρωτού που ήταν η τελευταία ομάδα που παρέμεινε στην κατηγορία.

2005-06: Σε όμιλο των 18 ομάδων έμεναν στην κατηγορία οι 11 πρώτοι. Τα Μετέωρα με 48 βαθμούς, οι περισσότεροι απ’ όλους τους ομίλους για ομάδα που υποβιβάζονταν γνώρισαν τον υποβιβασμό καθώς κατατάχθηκαν στην 12η θέση, 2 βαθμούς πίσω από το Συκούριο. Μάλιστα στην 23η αγωνιστική κερδίζοντας την Φαρκαδόνα με 3-0 ήταν στην 6η θέση της βαθμολογίας. Έχασαν όμως βασικούς παίκτες στη συνέχεια όπως ο Θώμος και ο Φαλτάκας, ηττήθηκαν και στα 6 εκτός έδρας ματς που απέμεναν, ενώ το Συκούριο είχε κερδίσει την πρωτοπόρο Γραβιά εκτός έδρας μια αγωνιστική πριν το τέλος. Επίσης την επόμενη χρονιά ο Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου συγχωνεύτηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου που αγωνίζονταν στην Β’ Εθνική, αλλά η κενή του θέση δεν αναπληρώθηκε από τα Μετέωρα όπως το προσπάθησαν και ήταν λογικό τότε.

1997-98: Σε όμιλο των 18 ομάδων τα Μετέωρα πήραν την 12η θέση. Αν και είχαν 5 σερί νίκες στις αρχές του β’ γύρου και είχαν ανεβεί πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, η ήττα στην Λαμία και η εντός έδρας ισοπαλία με τον Άγιο Ματθαίο τα φρέναραν και όσο και να το προσπάθησαν στην συνέχεια δεν τα κατάφεραν να παραμείνουν στην τότε Δ’ Εθνική σε μία χρονιά που ήταν διδακτική σε όλους τους τομείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here