Οι ιταλικές ομάδες θέλουν μόνο βραδινά παιχνίδια

0
21

Η Bundesliga άνοιξε σιγά-σιγά τα φτερά της στα μέσα Μαΐου, Premier League και La Liga φαίνεται πως κερδίζουν το στοίχημα για επιστροφή στη δράση τον Ιούνιο, ενώ η Γαλλία πήρε μία απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλές ομάδες βάζοντας τελεία στη σεζόν χωρίς να παιχτούν τα υπόλοιπα ματς.

Τι απομένει για να κλείσει το story στα πέντε τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Μα φυσικά να υπάρχει λύση και στην γειτονική Ιταλία, με τις ποδοσφαιρικές αρχές να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή με την κυβέρνηση ώστε να ξαναδούν οι φίλαθλοι τον βασιλιά των σπορ και πάλι στις οθόνες τους για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Απομένουν άλλα 124 ματς (12 αγωνιστικές) παρόλα αυτά θέληση όλων είναι να κερδηθεί το στοίχημα και να ολοκληρωθεί η σεζόν, με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Βιντσέντσο  Σπανταφόρα, να αποκαλύπτει μάλιστα δημόσια το πότε μπορεί να γίνει η μεγάλη επιστροφή:

“Δουλεύουμε πάνω σε δύο πιθανές ημερομηνίες για την έναρξη των αγώνων, στις 13 Ιουνίου ή στις 20 Ιουνίου.

Το πρωτόκολλο ήρθε για να τελειώσει η σεζόν και έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που σημφωνήθηκε για τις προπονήσεις.

Την ερχόμενη Πέμπτη (28/5) θα αποφασίσουμε εάν και πότε θα τελειώσει η σεζόν”, δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει η πιθανότητα να μεταδοθούν αρκετά ματς σε “ελεύθερο” κανάλι της ιταλικής τηλεόρασης και όχι σε συνδρομητικό.

Την ίδια ώρα πάντως, ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα αναφέρουν πως οι ομάδες της Serie A ζητούν να υπάρχουν κάποιες αλλαγές λίγο πριν την οριστική συμφωνία για το πρωτόκολλο, με την μία να αφορά την ώρα διεξαγωγής των αγώνων.

Συγκεκριμένα, η ιταλική ομοσπονδία αναμένεται να ζητήσει την έγκριση της κυβέρνησης ώστε να μην γίνει κάποιο ματς στις 17:30, με τους παίκτες να αντιτίθενται λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα υπάρχουν τέτοιες ώρες μέσα στο καλοκαίρι και να θέλουν να αγωνίζονται βραδινά ματς: στις 19:30 και στις 22:00.

Σημειώνεται πως μέσα στις αλλαγές που ζητάει η ιταλική ομοσπονδία είναι και αυτή που αφορά την περίπτωση που ένας παίκτης βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό, καθώς θέλει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για να μπορούν οι υπόλοιποι παίκτες να συνεχίζουν την προπόνηση, αν περάσουν με επιτυχία δύο Covid-19 τεστ μέσα σε 48 ώρες..

Ξέροντας πως σε περίπτωση που δεν περάσει αυτή η πρόταση και παραμείνει το αρχικό πλάνο για καραντίνα 14 ημερών, είναι πολύ πιθανό το πρωτάθλημα να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here