Οι σκέψεις της ΟΥΕΦΑ για Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

0
13

Η εφημερίδα LIVE SPORT σε δημοσίευμά της αναφέρει πως στην UEFA εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν μονοί αγώνες στις δύο πρώτες προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League της νέας σεζόν.

Η τρέχουσα σεζόν θα ολοκληρωθεί (εφόσον το… επιτρέψει η πανδημία) με μεγάλη καθυστέρηση, που μπορεί να φτάσει ακόμη και στα μέσα Ιουλίου. Αυτό σημαίνει πως η επόμενη περίοδος θα χρειαστεί να αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και προκειμένου να μην υπάρχει συμφόρηση στο ήδη πιεσμένο καλεντάρι (μιας και το EURO ήδη μετατέθηκε για το 2021), η UEFA αναζητεί τρόπους για να κερδίσει χρόνο.

Πρόκειται για μία πρόταση που αντιμετωπίζεται θετικά από αρκετές ομοσπονδίες, καθώς θα «εξοικονομηθούν» δύο εβδομάδες. Αντίθετα, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για μονά ματς στα εκκρεμή ζευγάρια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της τρέχουσας σεζόν δεν έγινε αποδεκτή, κυρίως από τα μεγάλα κλαμπ.

Σημειώνεται πως στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα λάβει μέρος η δεύτερη ομάδα των ελληνικών playoffs (ο πρωταθλητής θα μπει απευθείας από τον τρίτο γύρο), ενώ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα συμμετέχουν οι δύο από τους τρεις εκπρόσωπους της Ελλάδας στο επόμενο Europa League. Ο Κυπελλούχος (ή αν ο Κυπελλούχος έχει εισιτήριο για Τσάμπιονς Λιγκ στη θέση του η ομάδα με την υψηλότερη κατάταξη στα playoffs) θα μπει στον τρίτο γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here