Οι “φύλακες άγγελοι” της εστίας των Μετεώρων

0
348

Η θέση του τερματοφύλακα είναι μια ιδιαίτερη θέση στο ποδόσφαιρο και ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει πλέον ιδιαίτερη σημασία. Επειδή όλοι έχουμε περάσει από τις αλάνες συνήθως τερματοφύλακας ήταν ο πιο άτεχνος ποδοσφαιριστής.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας τερματοφύλακας πρέπει εκτός από τις αποκρούσεις και την φύλαξη της εστίας του να συμμετέχει ενεργά και στο παιχνίδι της ομάδας του που συνήθως ξεκινάει από αυτόν.

Στην ομάδα των Μετεώρων οι τερματοφύλακες αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι και προπονητής τερματοφυλάκων από το καλοκαίρι είναι ο Χάρης Μηνόγιαννης.

Ο Χάρης Μηνόγιαννης δούλεψε ως προπονητής τερματοφυλάκων σε αρκετές τοπικές ακαδημίες, ενώ για δύο χρόνια ήταν προπονητής τερματοφυλάκων της Κ19 και Κ17 της ΑΕΛ, ενώ συνεργάστηκε με τον τότε προπονητή τερματοφυλάκων της ανδρικής ομάδας της Λάρισας, Γιώργου Φουσέκη.

Οι τερματοφύλακες των Μετεώρων

Φέτος την τριάδα των τερματοφυλάκων των Μετεώρων την αποτελούν ο Ηρακλής Τοπουζλής, ο Βασίλης Καρατζάς και ο Θέμης Γκουλιώνης.

Ζητήσαμε από τον Χάρη Μηνόγιαννη να μας παρουσιάσει αυτός τους τερματοφύλακες της Καλαμπακιώτικης ομάδας, αλλά να μας πει και δυο λόγια για την δουλειά που γίνεται.

Αναλυτικά η παρουσίασή του:

Ηρακλής Τοπουζλής: είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας κι από τους καλύτερους γκολκήπερ με την μπάλα κάτω. Βοηθά την ομάδα στην ανάπτυξή της  από πίσω και εμπνέει σιγουριά.

Βασίλης Καρατζάς: είναι πολύ καλός κάτω από την εστία, και πολύ καλός στα σουτ που του γίνονται από μέση και μακρινή απόσταση. Είναι γνώστης της θέσης κι έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες ως τώρα.

Θέμης Γκουλιώνης: ο πιστός στρατιώτης της ομάδας. Έχει αγωνιστεί με επιτυχία στην Δήμητρα/Απόλλωνα και είναι μάλιστα ένας από τους αρχηγούς της ομάδας.

Πολύ καλό το επίπεδο των τερματοφυλάκων

Βασικός μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι ο Ηρακλής Τοπουζλής και ζητήσαμε από τον Χάρη Μηνόγιαννη να μας πει αν οι άλλοι δύο χρειαστεί να τον αντικαταστήσουν αν μπορούν να σταθούν στην κατηγορία. Μας είπε ότι μπορούν να το κάνουν άνετα, άλλωστε γι’ αυτό γίνεται και όλη αυτή η δουλειά στις προπονήσεις. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν και πρέπει να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την εστία των Μετεώρων.

Επόμενος τερματοφύλακας ο Παναγιώτης Μπόμπολας

Ο Χάρης Μηνόγιαννης μας μίλησε επίσης και για τον τερματοφύλακα της Κ16 των Μετεώρων, τον Παναγιώτη Μπόμπολα ο οποίος επίσης προπονείται με τους άλλους τρεις και ήδη θεωρείται ως ο 4ος τερματοφύλακας της ανδρικής ομάδας. Τον χαρακτήρισε πολύ καλό και πως το μέλλον του ανήκει, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει με προσήλωση και την ίδια όρεξη συνέχεια. Μάλιστα συμπλήρωσε ότι όλοι περιμένουν πολλά απ’ αυτόν.

Τελειώνοντας ο προπονητής τερματοφυλάκων των Μετεώρων μας είπε ότι η δουλειά που γίνεται με τους τερματοφύλακες είναι υψηλού επιπέδου και πως εκτός από τη φετινή χρονιά στόχος είναι να χτίζεται και το μέλλον στη θέση αυτή για την ομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here