Ολυμπιακοί Αγώνες: έγιναν τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Χωριού

0
10

Με μια μάλλον λιτή τελετή, δεδομένης της τρέχουσας εποχής και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που αποφασίστηκε έως τις 22 Αυγούστου, εγκαινιάστηκε σήμερα στο Τόκιο το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα φιλοξενήσει έως 11.000 χιλιάδες ανθρώπους από 200 διαφορετικά έθνη.

Στην πραγματικότητα, αυτός ο αριθμός δύσκολα θα επιτευχθεί επειδή το «play book» των Αγώνων απαιτεί από κάθε αθλητή που έχει ήδη ολοκληρώσει την παρουσία στο αγώνισμά του, να εγκαταλείψει την εγκατάσταση εντός 48 ωρών.

Ανάμεσα στους λίγους απ΄ αυτούς που, από την πρώτη μέρα, εγκαταστάθηκαν στο Χωριό είναι ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης αποστολής, Μάρκο Αντόνιο Λα Πόρτα, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του.

«Μέχρι στιγμής όλα είναι πολύ ήσυχα εδώ», σχολίασε. «Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αθλητής θα έχει ένα δωμάτιο, αλλά δεν θα είναι εύκολο: όλοι μαζί είμαστε 314, ακόμα κι αν το 20% των αθλητών, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ποδοσφαίρου, δεν θα μείνουν στο Χωριό».

Μια αντιπροσωπεία από την Πορτογαλία είναι επίσης ήδη παρούσα στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, καθώς έχουν ήδη βγει οι σημαίες της χώρας σε μερικά μπαλκόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here