Ολυμπιακοί Αγώνες: έγινε η τελετή έναρξης

0
10

Οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν! Με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που ακόμη πλήττει τον πλανήτη, το Νέο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο υποδέχθηκε τους αθλητές από όλο τον κόσμο και την Ολυμπιακή Φλόγα για να γιορτάσει την Ειρήνη με την Τελετή Έναρξης της γιορτής του αθλητισμού (ΕΡΤ1).

Οι «Αγώνες της Πανδημίας» στοχεύουν να γίνουν οι «Αγώνες της Ανασυγκρότησης» και οι «Αγώνες της Ειρήνης και της Αλληλεγγύης» νικώντας αρχικά το φάντασμα των άδειων εξεδρών που στοιχειώνει το Τόκιο.

Στο στάδιο βρέθηκε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο, όπως και η Τζιλ Μπάιντεν, σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, επικεφαλής της διπλωματικής αμερικανικής αντιπροσωπείας στο Τόκιο, ενώ συνολικά στην τελετή καλωσορίσματος του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη παραβρέθηκαν λιγότεροι από 1.000 VIP καλεσμένοι.

Mάλιστα ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, κήρυξε την έναρξη των Αγώνων της 32ης σύγχρονης Ολυμπιάδας.

Ακολούθησε η είσοδος της Ολυμπιακής σημαίας, την οποία μετέφεραν έξι αθλητές: ένας από κάθε μία εκ των πέντε ηπείρων, καθώς και ένας εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Ομάδας Προσφύγων της ΔΟΕ. Οι αθλητές αυτοί ήταν οι εξής:

ΑΣΙΑ: Κέντο Μομότα (Ιαπωνία/Μπάντμιντον)

ΩΚΕΑΝΙΑ: Ελενα Γκαλιάμποβιτς (Αυστραλία/Σκοποβολή)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ: Σιρίλ Τσάτσετ (Αρση Βαρών)

ΑΜΕΡΙΚΗ: Πάουλα Παρέτο (Αργεντινή/Τζούντο)

ΑΦΡΙΚΗ: Μεχντί Εσαντίκ (Μαρόκο/Τρίαθλο)

ΕΥΡΩΠΗ: Πάολα Ογκέτσι Εγκόνου (Ιταλία/Βόλεϊ)

Στο Τόκιο πρώτη μπήκε – όπως πάντα – η αποστολή της Ελλάδας, έχοντας σημαιοφόρους τους Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως είναι ήδη γνωστό, άλλαξε τους κανόνες και ζήτησε από κάθε έθνος να επιλέξει δύο σημαιοφόρους, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την ισότητα των φύλων στους Αγώνες του Τόκιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here