Ολυμπιακοί Αγώνες: έτοιμος για την πρόκριση ο Λευτέρης Πετρούνιας

0
3

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θ’ αγωνιστεί στις 23-26 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα όπου και θα κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του τελευταίου προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στην Ντόχα, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), βάζοντας τέλος στην αναμονή και την αγωνία αρκετών μηνών, καθώς από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κριθεί η προοπτική συμμετοχής του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020».

Το παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα αποτελεί τον όγδοο και τελευταίο σταθμό της σειράς αγώνων, μέσω των οποίων δέκα σπεσιαλίστες σε ισάριθμα όργανα (έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες) θα κατακτήσουν τα τελευταία διαθέσιμα Ολυμπιακά εισιτήρια, βάσει της θέσης τους στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η συγκεκριμένη διοργάνωση επρόκειτο να γίνει τον Απρίλιο του 2020, αλλά η πανδημία οδήγησε σε διαδοχικές μεταθέσεις και η τέλεση του αγώνα έπαψε να θεωρείται δεδομένη έπειτα από την τελευταία αναβολή τον περασμένο Μάρτιο.

Τελικά, όμως, η κυβέρνηση του Κατάρ έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή του από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Για να κατακτήσει την πρωτιά στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής θα χρειαστεί να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα και μάλιστα με βαθμολογία μεγαλύτερη από 15,333 β. στον τελικό του αγωνίσματος, έτσι ώστε να υποσκελίσει στην συνολική κατάταξη τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here