Ολυμπιακοί Αγώνες: η έκτη καλύτερη συγκομιδή για την Ελλάδα

0
7

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ολοκληρώθηκαν με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο πόλο και έτσι η ελληνική αποστολή έφτασε στα τέσσερα τα οποία είναι η έκτη καλύτερη συγκομιδή της χώρας μας.

Η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων έπεσε την Κυριακή (08/08) και η ελληνική αποστολή ολοκλήρωσε την παρουσία της με την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Συνολικά, η χώρα μας κατέκτησε τέσσερα μετάλλια και αυτή είναι η έκτη καλύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν μάλιστα, αφαιρέσουμε και τις δύο διοργανώσεις της Αθήνας τότε γίνεται αυτόματα η τέταρτη καλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα τα περισσότερα μετάλλια που έχει κατακτήσει η Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τα 51 που κατέκτησε το 1896. Εδώ να κάνουμε μια απαραίτητη υποσημείωση διότι σύμφωνα με το επίσημο σάιτ των Αγώνων ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρότερος κατά τέσσερα μετάλλια και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν προσμετρά κάποια μετάλλια που μοιράστηκαν αθλητές.

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι τα 16 που κατέκτησε η χώρα μας το 2004 στην Αθήνα και την τριάδα συμπληρώνει το Σίδνεϊ με 13 μετάλλια. Αμέσως μετά έρχεται η Ατλάντα με 8 έπειτα το Ρίο με έξι.

Τέσσερα μετάλλια είχε κατακτήσει η χώρα μας και στη διοργάνωση του 1908 στο Λονδίνο, όμως τότε κανένας αθλητής δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Από εκεί και πέρα η χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατάφερε να κατακτήσει όσα μετάλλια είχε πάρει σε τρεις διοργανώσεις που είχαν διεξαχθεί επί ασιατικού εδάφους.

Το 1968 δεν είχε πάρει κανένα στο Τόκιο, το 1988 είχε κατακτήσει ένα στη Σεούλ με τον Μπάμπη Χολίδη στην πάλη και στο Πεκίνο το 2008 είχαμε τρεις Έλληνες αθλητές να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Οι Βασίλης Πολύμερος και ο Δημήτρης Μούγιος είχαν κατακτήσει το ασημένιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν δεύτερος στα +80κ., ενώ οι Σοφία Μπεκατώρου, Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδόπουλου ήταν τρίτες στα ίνγκλινγκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here