Ολυμπιακοί Αγώνες: Κορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

0
10

Την Τετάρτη, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ολομέλεια αποφάσισε, ομόφωνα, πως, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής θα είναι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΟΕ σημειώνει τα εξής: “Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε ομόφωνα Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» να είναι οι Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων”.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΕ, Κορακάκη και Πετρούνιας σχολίασαν την απόφαση της Επιτροπής.

Άννα Κορακάκη: “Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη”.

Λευτέρης Πετρούνιας: “Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου”.

Επίσης, κατά πλειοψηφία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε η επιλογή του αθλητή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Mountain Bike των Ολυμπιακών Αγώνων “Τόκιο 2020” μεταξύ του Δημήτρη Αντωνιάδη και του Περικλή Ηλία να κριθεί σε αγώνα μεταξύ των δύο αθλητών στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στις 10 Ιουλίου.

Τέλος εγκρίθηκε η διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 ή του 2025 να διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here