Ο απόηχος της νίκης των Μετεώρων επί του Νεοχωρίου

0
51

Τα Μετέωρα πέτυχαν χθες μια νίκη με την οποία ξέφυγαν από την ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά και πάλι ύστερα από έναν ολόκληρο γύρο. Τότε μετά την ισοπαλία που είχαν φέρει στο Νεοχώρι ήταν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού κι από την επόμενη αγωνιστική έπεσαν και ξανανέβηκαν χθες.

Η χθεσινή νίκη και μάλιστα απέναντι στο Νεοχώρι σε παιχνίδι τοπικό-ντέρμπι οφείλονταν σε αρκετούς παράγοντες.

Κατ’ αρχήν ο άριστος σχεδιασμός από τον προπονητή Νίκο Μανούρα και φυσικά η εκτέλεση του σχεδίου από τους ποδοσφαιριστές.

Τα Μετέωρα ουσιαστικά πήγαν σε παιχνίδι υπομονής χτύπησαν κυρίως από τις πτέρυγες, δεν εκβίασαν το γκολ κι όταν το πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο μετά έδωσαν χώρο έξυπνα, πρέσαραν στο μισό γήπεδο, βρίσκοντας χώρους και κάνοντας μάλιστα αρκετές αντεπιθέσεις οι οποίες την τελευταία στιγμή δεν κατέληξαν με επιτυχία.

Φυσικά πάντα χρειάζεται και η υπέρβαση όπως στην φάση του πέναλτι που αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα και λίγο αργότερα στην μοναδική καθαρή ευκαιρία που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.

Επίσης ήταν ευτυχής η συγκυρία που έγινε η κοπή πίτας της ομάδας δύο ημέρες πριν από αυτό το παιχνίδι καθώς εκεί αποδείχθηκε πόσο συσπειρωμένη είναι η ομάδα τόσο ως ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και την στήριξη που έχει από εξωα-γωνιστικούς παράγοντες δηλαδή από τις αρχές του τόπου, τους χορηγούς της κι από τους φίλους της.

Τα Μετέωρα μπορεί να ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο με το άτυχο αποτέλεσμα της ήττας στο Στεφανοβίκειο από τον Διαγόρα, από εκεί και πέρα έχουν τρία παιχνίδια στα οποία έχουν αποσπάσει 7 βαθμούς και κυρίως περιορίζουν τον αντίπαλό τους και δεν δέχονται φάσεις, ενώ πλέον τα λάθη κυρίως στην άμυνα έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Ακόμη σε μία ομάδα πάντα παίζουν ρόλο και οι κινήσεις ουσίας που γίνονται. Τα Μετέωρα στις μεταγραφές απέκτησαν δύο ποδοσφαιριστές χωρίς τυμπανοκρουσίες, τον Κώστα Ρόμπο και τον Νίκο Σαμούτη οι οποίοι μάλιστα έπαιζαν σε τοπικό πρωτάθλημα. Αμέσως και οι δύο παίκτες εντάχθηκαν στο σύνολο της ομάδας με τον Ρόμπο να προσθέτει στοιχεία στην άμυνα που έλειπαν, ενώ ο Σαμούτης εντυπωσίασε στο παιχνίδι με την Καρίτσα, και χθες πέτυχε το πρώτο γκολ κι άνοιξε το δρόμο για την νίκη.

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη αφού αναφερόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, αμφίρροπο και πάνω απ’ όλα απρόβλεπτο. Υπάρχουν 9 παιχνίδια ακόμα στα οποία τα Μετέωρα πρέπει να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να βελτιώνονται συνεχώς ως σύνολο και ως μονάδες και να κάνουν και υπερβάσεις αν χρειαστεί. Στην παρούσα φάση κερδήθηκε μία μάχη, ο πόλεμος έχει ακόμα δρόμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here