Ο Πανθηραϊκός έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού για ενίσχυση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

0
33

Η ομάδα του Πανθηραϊκού Σαντορίνης που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία ανέλαβε την πρωτοβουλία κι έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία ζητάει την ενίσχυση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που φυσικά έχουν πληγεί κι αυτοί από τη διακοπή του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζονται.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ,

Με αφορμή τις εξελίξεις που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, θα θέλαμε  να θίξουμε ένα σοβαρότατο ζήτημα το οποίο απασχολεί το σύνολο των ποδοσφαιρικών ομάδων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Όπως είναι γνωστό το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είναι μεν ερασιτεχνικό, ωστόσο διοργανώνεται από την ΕΠΟ και όχι από τις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις ενώ αρκετές από τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής συμμετέχουν στον επίσης εθνικό θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος επομένως η οργάνωση και η λειτουργία των ομάδων που παίρνουν μέρος στις παραπάνω διοργανώσεις πρέπει να γίνεται βάση επαγγελματικών προτύπων.

Οι ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις ομάδες αυτές χαρακτηρίζονται ως ερασιτέχνες και λαμβάνουν από τα σωματεία τους μόνο κάποια έξοδα μετακίνησης ,οι περισσότεροι εξ αυτών δεν απασχολούνται σε κάποια εργασία και έτσι ως αποτέλεσμα της διακοπής του πρωταθλήματος δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην, να σημειώσουμε επίσης ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών αγωνίζεται σε ομάδες της επαρχίας ή της νησιωτικής Ελλάδας και επομένως βρίσκονται μακριά από τα συγγενικά τους πρόσωπα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να ενταχθούν οι εν λόγω ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σε κάποιο πρόγραμμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη φετινή Γ΄ Εθνική έχουν δηλώσει συμμετοχή 106 ομάδες, οι οποίες κατά μέσο όρο απαρτίζονται από 25 αθλητές. Βέβαια εξ αυτών σημαντικός αριθμός εργάζονται και είναι ασφαλισμένοι επομένως δεν χρειάζεται να ενταχθούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σε περίπτωση που έχουν συμπεριληφθεί ήδη σε κάποιο αντίστοιχο.

Η εξακρίβωση της αθλητικής ιδιότητας κάθε ποδοσφαιριστή είναι δυνατή μέσω του Ατομικού Δελτίου Ιδιότητας ποδοσφαιριστή το οποίο εκδίδεται από την ΕΠΟ και βρίσκεται στην κατοχή των σωματείων όπως επίσης και μέσω της ατομικής κάρτας υγείας που κατέχει κάθε ποδοσφαιριστής χωρίς την θεώρηση της οποίας είναι αδύνατη η συμμετοχή του σε προπονήσεις και αγώνες.

Παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε την παραπάνω πρόταση η οποία είμαστε βέβαιο ότι εκφράζει το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων και των ποδοσφαιριστών και σε περίπτωση υλοποίησης της θα ανακουφίσει σημαντικά ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας.

Μετά τιμής για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Σαρρής Θεοχάρης

Ο Γενικός Γραμματέας

Καμπουράκης Νικόλαος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here