Πέρασε η συμμετοχή δύο “μικρών” στην Γ’ Εθνική

0
50

Το είχαμε αναφέρει πριν από δύο ημέρες ότι πιθανότατα τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτική η παρουσία δύο παικτών κάτω των 20 στην αρχική ενδεκάδα των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Αυτό πλέον είναι κι επίσημη απόφαση η οποία πάρθηκε από την ΕΠΟ ενώ ανακοινώθηκε και η άνοδος μιας επιπλέον ομάδας από τις ιδρύτριες ποδοσφαιρικές ενώσεις, αλλά κι από αυτές που είναι μεγαλύτερες πληθυσμιακά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

H Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε το πρακτικό της Επιτροπής Διοργανώσεων, βάσει του οποίου προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία οι 3ες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών, ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας, εφόσον το πρωτάθλημα τους διεξάγεται σε έναν όμιλο, ή η καλύτερη 2η ομάδα, εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (άρθρο 20. παρ. 10 του ΚΑΠ). Αντιστοίχως, προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική και οι 2ες ομάδες των αντιστοίχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας και Αχαΐας, με βάση το κριτήριο ότι είναι οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων την 1η Ιανουρίου 2000 κι εντεύθεν.

Αποφάσισε να προσμετρηθεί στην έκτιση των ποινών ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και ομάδων, κατά το μέρος που θα μπορούσαν να εκτιθούν, οι εναπομείναντες αγώνες τους μέχρι τη λήξη των πρωταθλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here