Παγκόσμιο Στίβου Κ20: στον τελικό της Σφυροβολίας δύο Έλληνες

0
11

Οι Ορέστης Ντουσάκης και Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκαν στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.

Με δύο ελληνικές συμμετοχές θα διεξαχθεί ο τελικός της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι.

Πρώτος χρονικά πήρε την πρόκριση ο Ορέστης Ντουσάκης. Ο αθλητής χρειάστηκε μόλις μία βολή, στον προκριματικό της σφυροβολίας, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη σημείωσε 76,25 μ. στην πρώτη του βολή, επίδοση καλύτερη από το όριο των 74,00 μέτρων.

Λίγη ώρα αργότερα προκρίθηκε και ο Θοδωρής Ζιώγας. Στην δεύτερη βολή του, την μοναδική έγκυρη στον αγώνα, πέτυχε 72,61 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό πέτυχε ο Γιαν Ντολεγιάλεκ με 77,58 μ., ενώ την δεύτερη ο Ορέστης Ντουσάκης με 76,25 μ.

Ο Ζιώγας προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση κι έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματος.

Ο Κώστας Γεννίκης αγωνίστηκε στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Ο αθλητής μας, ολοκλήρωσε στην 10η θέση του α΄προκριματικού γκρουπ της σφαιροβολίας με καλύτερη βολή στα 16,92 μ., ενώ είχε ακόμη βολή στα 16,48 μ. και 13,07 μ., κι έτσι κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Τέλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καθυστέρησε να φύγει στην εκκίνηση των 100 μ., ωστόσο προσπάθησε στο τέλος να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει στην έκτη θέση της 6ης σειράς με 10.67 (-0,7). Ο αθλητής έμεινε οριακά εκτός ημιτελικού, δεδομένο του ότι κατέλαβε την 27η θέση στο σύνολο, ενώ η πρόκριση έκλεισε στα 10.66.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here