Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα

0
13

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα επηρεάζει και τις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα, καθώς μετά το τέλος που μπήκε στην λαμπαδηδρομία εντός της χώρας αυστηρά ήταν τα μέτρα που πάρθηκαν και για την τελετή παράδοσής της το πρωί της Πέμπτης (18/3).

Η τελετή έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καθώς δεν επετράπη η είσοδος στο κοινό, διεξήχθη παρουσία της νέας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και ολιγομελούς αντιπροσωπείας της οργανωτικής επιτροπής.

Ο χορός των Ιερειών δεν θα ξεπερνούσε  τα δέκα άτομα και στη λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος μόλις τέσσερις αθλητές, δύο Έλληνες χρυσοί Ολυμπιονίκες – ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη – και δύο Ιάπωνες αντίστοιχα Ολυμπιονίκες.

Με τη δάδα στο Παναθηναϊκό Στάδιο εισήλθε ο Λευτέρης Πετρούνιας και παρέδωσε το Ολύμπιο Φως στην Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία άναψε το βωμό.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στην εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Ναόκο Ιμόρο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ματουσίμα, στην Ιαπωνία, την Παρασκευή (20/3).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here