Πιθανή επανέναρξη με όρους των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

0
108

Η Πολιτεία έχει αφήσει ανοικτό παραθυράκι για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (τουλάχιστον στις κορυφαίες κατηγορίες των αθλημάτων), ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα.

Το λουκέτο που έχει επιβληθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και πολλές διαμαρτυρίες.

Το παραθυράκι που έχει αφήσει η πολιτεία ανοικτό για την επανέναρξη ακόμα και πριν το τέλος του lockdown έχει δημιουργήσει ελπίδες, αλλά αυτές είναι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια.

Σε προτεραιότητα μπαίνουν η δημόσια υγεία και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Εάν η κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας βελτιωθεί ή κινηθεί στα επίπεδα που θέλουν οι ειδικοί τότε και μόνο θα ανάψουν το πράσινο φως για την επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Φυσικά αυτό προϋποθέτει ειδικό πρωτόκολλο στα πλαίσια αυτού που υπάρχει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ήδη έχουν κατατεθεί βελτιωμένα πρωτόκολλα από την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, αλλά αυτό δεν αρκεί, αφού οι ομάδες θα πρέπει να συμφωνήσουν για την πλήρη κάλυψη του κόστους για τα απαιτούμενα τεστ.

Γενικότερα εκείνο που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους είναι ότι η επάνοδος θα αφορά δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι αυτή των προπονήσεων και όταν αυτή συμβεί, θα μπει στην εξίσωση και το θέμα των αγώνων. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι παίκτες θα πρέπει να κάνουν μία μίνι προετοιμασία τουλάχιστον μιας εβδομάδας με δέκα ημερών για να αρχίσουν ξανά οι αγώνες.

Όλα τα παραπάνω τι σημαίνουν πρακτικά; Ότι ίσως δούμε αγώνες κάποιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πριν το τέλος του lockdown, αλλά αυτό θα συμβεί σε ορίζοντα μίνιμουμ 15 ημερών.

Επαναλαμβάνουμε βέβαια πως όσα αναφέρονται στις προηγούμενες σειρές συμβαδίζουν με το καλό σενάριο σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: sport24

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here