Πιθανό ένα final 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ

0
19

Tο σαρωτικό πέρασμα του κορονοϊού από όλο τον κόσμο μέσα στο 2020 είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός άτυπου Final-8 στην Πορτογαλία ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν στο Champions League (το αντίστοιχο Final-8 του Europa League φιλοξενήθηκε στην Γερμανία), ωστόσο δεν αποκλείεται να δούμε και στο κοντινό μέλλον την επιστροφή του εν λόγω συστήματος.

Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Αλεξάντερ Τσεφέριν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο “Movistar”, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να θέτει ως χρονικό ορίζοντα το 2024 για την πραγματοποίηση ενός Final-4 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

“Ένα Final Four στο Champions League, μία ποδοσφαιρική εβδομάδα, θα είναι σπουδαίο γεγονός. Πιστεύω ότι είναι επιλογή για τη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2024”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ για τον κορονοϊό και την απειλή του στο ποδόσφαιρο αλλά και στο Euro 2020 ειδικότερα, ανέφερε:

Το σημαντικό είναι να τελειώσει αυτή η πανδημία το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά ολόκληρη η οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, θα έχει σοβαρά προβλήματα.

Και το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μία πλήρης καταστροφή. Εμείς έχουμε ως πλάνο τη διεξαγωγή του Euro 2020 σε 12 χώρες. Εάν όμως δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, μπορεί το τουρνουά να γίνει σε 11, 8, 5, ακομα και σε μία μόνο χώρα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here