Ποιοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν στην Μπαρτσελόνα αλλά και στην Ρεάλ

0
118

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μεταξύ τους παιχνίδια τα λεγόμενα και “el clasiko” θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο.

Φυσικό είναι όταν ένας παίκτης να φεύγει από τη μία ομάδα και να πάει στην άλλη να φέρνει αναστάτωση συνήθως στην ομάδα που αφήνει και τα συναισθήματα των φιλάθλων κι από τις δύο ομάδες να αλλάζουν.

Υπάρχουν 10 μεγάλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν και στις δύο ομάδες.

Ας αναφέρουμε ποιοι είναι αυτοί:

  •  Λουίς Φίγκο: μάλλον ο πορτογάλος έφυγε χωρίς να το θέλει και να το καταλάβει όπως αποκάλυψε πρόσφατα, σίγουρα όμως οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα στη συνέχεια τον μίσησαν και μάλιστα αρκετά. Με την Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε 249 φορές και με την Ρεάλ 239.
  •  Ρονάλντο: ο βραζιλιάνος άσος έπαιξε για μία χρονιά στην Μπαρτσελόνα και μετά μεταγράφηκε στην Ίντερ. Επέστρεψε ύστερα από 5 χρόνια στην Ισπανία για την Ρεάλ όπου αγωνίστηκε για 177 ματς, ενώ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε αγωνιστεί σε 49.
  •  Μπερντ Σούστερ: ο γερμανός άσος ύστερα από μία καλή καριέρα στην Μπαρτσελόνα έγινε “προδότης” και πήγε στην Ρεάλ. Στην συνέχεια έγινε “προδότης” και για την Ρεάλ αφού αμέσως μετά μεταγράφηκε στην Ατλέντικο Μαδρίτης.
  •  Σαμουέλ Ετό: ο Καμερουνέζος φορ ήταν παίκτης της Ρεάλ, η οποία τον δάνειζε συνεχώς. Τελικά αποκτήθηκε από την Μαγιόρκα για 4,5 εκ. ευρώ και πουλήθηκε στην Μπαρτσελόνα για 27 κι εκεί έκανε μια σπουδαία καριέρα.
  •    Γιούλεν Λοπετέγκι: πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στην Εθνική Ισπανίας και την Ρεάλ αργότερα είχε αγωνιστεί τόσο στην Μπαρτσελόνα και στην Ρεάλ χωρίς όμως να πετύχει σπουδαία πράγματα, μία συμμετοχή είχε με τους Μαδριλένιους και 4 με τους Καταλανούς.
  • Χαβιέρ Σαβιόλα: αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα, αλλά στην συνέχεια δόθηκε δανεικός σε Μονακό και Σεβίλλη, πριν αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Ρεάλ. Δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη καριέρα ούτε στην μία ομάδα ούτε στην άλλη, ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε και στην Ελλάδα με τα χρώματα του Ολυμπιακού.
  • Ρόμπερτ Προσινέτσκι: ο παίκτης με τα γυάλινα πόδια όπως χαρακτηρίστηκε. Αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα έπαιξε για τρία χρόνια πριν πάει δανεικός στην Οβιέδο, έπαιξε στη συνέχεια για μία χρονιά στην Ρεάλ χωρίς όμως να κάνει κι αυτός την σπουδαία καριέρα που όλοι ήθελαν.
  • Γκεόργκ Χάτζι: ένας παίκτης για τον οποίο οι εφημερίδες της εποχής στην Ελλάδα έγραφαν ότι θα αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό. Τελικά πήγε στην Ρεάλ έπαιξε δύο χρόνια και μετά μεταγράφηκε στην Μπρέσια. Η Μπαρτσελόνα τον απέκτησε ύστερα από δύο χρόνια, αγωνίστηκε με τα χρώματά της για πάνω από 50 ματς και στην συνέχεια αναχώρησε για την Γαλατασαράι.
  • Μίκαελ Λάουντρουπ: αφού κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα 4 πρωταθλήματα στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Ρεάλ. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, πήρε ένα ακόμη πρωτάθλημα και μετά συνέχισε την καριέρα του στην Ιαπωνία.
  • Λουίς Ενρίκε: είναι ο μοναδικός παίκτης που πήγε από την Ρεάλ στην Μπαρτσελόνα κι έκανε σπουδαία καριέρα και στις δύο. Στην Ρεάλ αγωνίστηκε σε 200 παιχνίδια κι αμέσως μετά έμεινε ελεύθερος και πήγε στην Μπαρτσελόνα. Σε 8 χρόνια κατέκτησε 7 τίτλους, ενώ στην συνέχεια έγινε και προπονητής της και κατέκτησε μαζί της τα πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here