Που κρίθηκε το παιχνίδι των Μετεώρων με την Αταλάντη

0
56

Είχαμε αναφέρει στο κείμενο της προαναγγελίας του αγώνα των Μετεώρων με την Αταλάντη ότι η Καλαμπακιώτικη ομάδα συνήθως όταν αγωνίζεται -διαχρονικά- με την πλάτη στον τοίχο τα καταφέρνει, κάτι  που τελικά επαληθεύτηκε.

Σημασία όμως δεν έχει τι προβλέψαμε εμείς, σημασία έχει ότι τα Μετέωρα κατάφεραν και πήραν μία κάτι παραπάνω από σπουδαία νίκη.

Το πως έφτασαν στη νίκη αυτή θα προσπαθήσουμε να το αναλύσουμε παρακάτω:

– Είχαμε αναφέρει κι άλλες φορές ότι τα Μετέωρα έπρεπε να γίνουν πιο κυνικά. Δηλαδή στην παραμικρή ευκαιρία να σκοράρουν γιατί σ’ ένα ματς Γ’ Εθνικής οι ευκαιρίες δεν δημιουργούνται κι εύκολα. Στο παιχνίδι αυτό το κατάφεραν αφού στην πρώτη καλή φάση που έκαναν στο 24′ άνοιξαν το σκορ, ενώ θετικό ήταν και το γεγονός ότι πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων.

– Παρά την απώλεια του Ανδρέα Γεωργάκη την τελευταία στιγμή, πράγμα που σήμαινε ότι ο Νίκος Μανούρας έπρεπε να αλλάξει τα αρχικά του σχέδια, το στήσιμο της ομάδας ήταν εξαιρετικό κάτι που φάνηκε τόσο από το αποτέλεσμα  όσο κι από την εμφάνιση.

– Η παρουσία του Ρόμπου φαίνεται πως δίνει ηρεμία στην άμυνα και περισσότερη σιγουριά, ενώ και ο Λουκάς που χρησιμοποιήθηκε σε άλλη θέση ήταν αρκετά καλός χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν όταν αγωνίζονταν στην άμυνα.

– Τα Μετέωρα στα τελευταία τρία παιχνίδια πήραν 6 βαθμούς, δηλαδή κάτι παραπάνω από τους μισούς που είχαν πάρει στα προηγούμενα 12. Αυτό το αναφέρουμε για να δείξουμε ότι οι νίκες είναι που κάνουν πάντα τη διαφορά.

– Η επιθετική άμυνα που έκαναν στο πρώτο ημίχρονο τα Μετέωρα και το πρέσινγκ είναι στοιχεία που ταιριάζουν στο παιχνίδι τους, βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται επί 90 λεπτά και ίσως  γι’ αυτό κι έδωσαν χώρο στο δεύτερο μέρος. Αυτό που πρέπει να προσέξουν είναι ότι για ένα ακόμη παιχνίδι δέχθηκαν τέρμα που ξεκίνησε από σέντρα. Βέβαια πέρα από το γκολ δεν επέτρεψαν την Αταλάντη να κάνει άλλη φάση πέρα από μία κεφαλιά που πήγε πάνω στον Καρατζά.

– Επίσης στο παιχνίδι αυτό όλοι οι παίκτες ήταν αρκετά καλοί τόσο αυτοί που ξεκίνησαν το παιχνίδι όσο και οι 4 παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή. Κι αυτό που πρέπει να δίνει χαρά στον προπονητή είναι ότι όλο το ρόστερ δείχνει αξιοποιήσιμο.

– Η συνέχεια έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη, αλλά τα Μετέωρα με τέτοιες εμφανίσεις πείθουν και τον πιο δύσπιστο ότι έχουν τύχη και μπορούν να παραμείνουν στην κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here