Πρωτάθλημα τέλος στο Βέλγιο, ελπίδες για τον τελικό κυπέλλου

0
16

Την Τετάρτη (6/5) το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στο Βέλγιο πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τη δράση μέχρι τις 31 Ιουλίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το πρωτάθλημα στη χώρα έχει ήδη τελειώσει και δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη σεζόν.

Αυτό θα επισημοποιηθεί στις 15 Μαΐου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Μπριζ και την Άνβερπ. Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί τι αποφάσεις θα πάρουν επισήμως οι αρχές σχετικά με την ανάδειξη του πρωταθλητή, τις ευρωπαϊκές θέσεις καθώς και αυτές του υποβιβασμού και του προβιβασμού.

Το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που είχε αρχικά αποφασίσει να δώσει τέλος στη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα η UEFA να απειλήσει τις ομοσπονδίες και τις λίγκες, αναφέροντας ότι οι ομάδες τους δεν θα συμμετάσχουν στα κύπελλα Ευρώπης τη σεζόν 2020-2021.

Αργότερα, βέβαια, η στάση της έγινε πιο ελαστική και προέτρεψε τις ενώσεις – μέλη της να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια προτού πάρουν την απόφαση για stop. Η Μπριζ στο Βέλγιο είναι πρώτη με 70 βαθμούς, στο +15 από τη Γάνδη, έπειτα απο 29 αγωνιστικές.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here