Πρωτάθλημα υποδομών: η προκήρυξη για την Κ16

0
158

Βγήκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων υποδομής. Για την Κ16 και για τη νέα σεζόν ισχύουν τα εξής:

ΑΡΘΡΟ 3 : ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ16

α. Στην κατηγορία Κ16 συμμετέχουν αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεότεροι

β. Ειδικότερα για τα πρωταθλήματα Κ-16, και στο πλαίσιο διασύνδεσης με το νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποδομής Κ-15 (Μικτές Ομάδες ΕΠΣ), τα σωματεία υποχρεούνται να δηλώσουν στο ΦΑ έως 9 παίκτες της ηλικιακής κατηγορίας Κ-15.( γεννηθέντες 2006)

Στο πρωτάθλημα Κ16 οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται – ημεδαποί και αλλοδαποί – με δελτίο αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο. ή με προσωρινό δελτίο της Ε.Π.Σ.T. μέχρι στις 30-11-2020 και με την κάρτα υγείας Σωματεία που συμμετέχουν με δύο τμήματα σε πρωτάθλημα της ιδίας κατηγορίας ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διοργανώτρια αρχή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ( ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ) όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά άρθρα του ΚΑΠ , (Ειδικό έντυπο προσάρτημα της παρούσης).

ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 3 -0.

Ποδοσφαιριστής που είναι κάτοχος δελτίου αθλητικής ιδιότητας Ε.Π.Ο. ΔΕΝ δικαιούται να αγωνίζεται σε αγώνα άλλου σωματείου με προσωρινό δελτίο Ε.Π.Σ.Τ. εκτός εάν το σωματεία δεν συμμετέχει στους αγώνες του παιδικού. Ποδοσφαιριστές με προσωρινό δελτίο μπορούν να αγωνιστούν σε αγώνες μέχρι στις 30-11- 20 εκτός από δυο (2) αλλοδαπούς για των οποίων όμως έχουν υποβληθεί αιτήσεις για έκδοση δελτίου και δεν έχουν απορριφτεί.

Σε περίπτωση παράβασης αυτού του όρου η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με κυρώσεις που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων

γ. Σε κάθε ομάδα θα συμμετάσχουν 11 ποδοσφαιριστές (11 Χ 11), οι αγώνες θα διεξάγονται σε κανονικό διαστάσεων γήπεδο, η διάρκεια των αγώνων θα είναι δύο ημίχρονα των 40΄, με ανάπαυλα 15΄, και θα χρησιμοποιείται κανονική μπάλα (5 άρα).

δ. Το πρωτάθλημα κατηγορίας Κ16 ο αριθμός των ομίλων και των ομάδων που θα συμπεριληφθούν σε αυτούς, θα καθοριστεί με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Τ., μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξεως των δηλώσεων συμμετοχής.

ε. Στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται δέκα οκτώ (18) ποδοσφαιριστές, έντεκα (11) τακτικοί και επτά (7) αναπληρωματικοί. Δίδεται η δυνατότητα πέντε αλλαγών Στους αγώνες του πρωταθλήματος Κ16 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες.  Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α μέχρι τεσσάρων (4) κοινοτικών η αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή αυτών στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύναται να συμμετάσχουν ως τέσσερις (4) κοινοτικοί, ή αλλοδαποί ποδοσφαιριστές.. Οι ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα υποδομής των σωματείων εκτίονται μόνο σ’ αυτά. Ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα ανδρών δεν εκτίονται σε πρωταθλήματα υποδομής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here