Πως περίπου θα είναι ο 3ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

0
125

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου ξέρουμε πλέον ποιες θα είναι ο ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική κατηγορία της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Οπότε μπορούμε κατά προσέγγιση πάντα να κάνουμε μια βολιδοσκόπηση το πως θα είναι ο 3ος όμιλος στον οποίο αγωνίζονταν τα Μετέωρα πέρυσι. Για τη νέα σεζόν έχουμε την εντύπωση πως θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στους ομίλους αφού ο αριθμός των υποβιβασθέντων ομάδων δεν είναι ο ίδιος σε όλους. Για παράδειγμα από τον 3ο όμιλο υποβιβάσθηκαν μόνο 2 ομάδες, ενώ από άλλους ομίλους περισσότερες.

Οι ομάδες λοιπόν που ήταν και πέρυσι και ανανέωσαν τα ραντεβού τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο στον 3ο όμιλο πάντα,  είναι: Θησέας Αγριάς, ΑΕ Καρίτσας, Ηρακλής Λάρισας, Ατρόμητος Παλαμά, Αλμυρός, ΑΟ Σελλάνων, Αταλάντη, Μετέωρα, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Δίας Δίου.

Ας αναφερθούμε στο ποιες ομάδες θα ανεβούν από τις αντίστοιχες ενώσεις που απάρτιζαν τον 3ο όμιλο.

ΕΠΣ Τρικάλων: Φήκη, ΕΠΣ Καρδίτσας: Απόλλων Μακρυχωρίου, ΕΠΣ Λάρισας: Αετός Μακρυχωρίου, ΕΠΣ Θεσσαλίας: Δήμητρα Ευξεινούπολης, ΕΠΣ Φθιώτιδας: Μαρτίνο, ΕΠΣ Ευρυτανίας: Βελούχι, ΕΠΣ Πιερίας: Νέο Κεραμίδι.

Έχουμε όμως αναφέρει και πάλι ότι οι όμιλοι ίσως έχουν αλλαγές δεν θα είναι δηλαδή η σύστασή του όπως ακριβώς πέρυσι. Ένα παράδειγμα το έχουμε μπροστά μας, αν ο 3ος όμιλος είναι όπως πέρυσι με την ίδια σύσταση των ενώσεων ο αριθμός των ομάδων είναι 18 και νομίζουμε ότι δύσκολα θα υπάρχει όμιλος με τόσες ομάδες. Οπότε κάποια ένωση θα πάει σε άλλον όμιλο.

Επίσης την ανακατάταξη των ομίλων ίσως την επηρεάσει και το αν υποβιβασθεί τελικά κάποια ομάδα από την Φούτμπολ Λιγκ και αν θα είναι από την Βόρειο Ελλάδα για να φανεί αν θα επηρεαστεί ο 3ος όμιλος.

Πάντα ο καταρτισμός των ομίλων ξεκινάει από την Ένωση Έβρου και σταδιακά επεκτείνεται προς την υπόλοιπη χώρα και μόλις συμπληρώνεται ο αριθμός των ομάδων, αρχίζει ο επόμενος όμιλος με τις υπόλοιπες ενώσεις-νομούς και πάει λέγοντας.

Τα Μετέωρα πάντως κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί σε όμιλος με ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας, σε όμιλο με ομάδες της Νότιας Μακεδονίας, αλλά και σε όμιλο με ομάδες από την Ήπειρο. Παλαιότερα στην δεκαετία του ’80 έχουν παίξει και με ομάδες της Μυτιλήνης, αλλά και άλλων νησιών κατά καιρούς (Κέρκυρα, Λευκάδα, Σκιάθος).

Αν βάλουμε και το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος τα Μετέωρα με την πιο βόρεια ομάδα που έχουν αγωνιστεί είναι οι Πόντιοι Ροδόπης από την Κομοτηνή, ενώ από την νότια Ελλάδα έχουν αναμετρηθεί και με την Δόξα Μεγαλόπολης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here