Ράλι Ακρόπολις 2021: σούπερ ειδική στο κέντρο της Αθήνας

0
10

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» η εκδήλωση παρουσίασης του Ράλι Ακρόπολις 2021, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Στη διάρκειά της ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τη μεγάλη έκπληξη του Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επιστρέφει μετά από οκτώ χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά από την τελετή εκκίνησης του Ράλι των «Θεών», θα υπάρξει σούπερ ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή θα έχει μήκος περίπου ένα χιλιόμετρο, ενώ θα ξεκινήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει και πέρασμα από την Πλατεία Συντάγματος και θα προβληθεί παγκοσμίως σε 180 χώρες, με τους τηλεθεατές να υπολογίζονται στο μισό δισεκατομμύριο.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τρεις ημέρες αργότερα (12/9) και θα μεταδίδεται από την Cosmote TV.

Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός τόνισε ότι η ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας θα φέρει στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος, τον παλμό του WRC και του «εθνικού αγώνα» μας, όπως συνηθίζεται να αναφερόμαστε στο Ράλι Ακρόπολις.

«Το Σάββατο και την Κυριακή (11-12/9) ο αγώνας θα έχει επίκεντρο τη Στερεά Ελλάδα. Εκεί θα διεξαχθούν ιστορικές διαδρομές. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί σε ειδικές στους Αγίους Θεοδώρους, στην Πελοπόννησο. Και την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης κάτω από την Ακρόπολη, περιμένει τους Έλληνες μια εντελώς μοναδική, ξεχωριστή, πρωτόγνωρη εμπειρία.

Προγραμματίζουμε την Athens City Stage, όπου τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα τρέξουν στο κέντρο της Αθήνας. Μια εικόνα που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Κατά την ομιλία του, ο Αυγενάκης ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here