Σαν σήμερα το 2004 η Εθνική Ελλάδος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης

0
29

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 κι όλη η χώρα ζούσε σε ρυθμούς  Ευro καθώς εκείνη την ημέρα η Εθνική Ελλάδος του Ότο Ρεχάγκελ και της χρυσής εκείνης γενιάς αντιμετώπιζε στον τελικό την Πορτογαλία στο “Ντα Λουζ” της Λισαβόνας.

Είναι από τα παιχνίδια που κανείς δεν τα ξεχνάει. Είναι από τα παιχνίδια που όλοι μας θυμόμαστε τι κάναμε πριν το παιχνίδι, αλλά και τι μετά.

Προσωπικά πριν από τον τελικό είχαμε επισκεφθεί το Στάδιο της πόλης για περπάτημα και για να μας φύγει το άγχος.

Το παιχνίδι το παρακολουθήσαμε με την ίδια παρέα (με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου) και καθόμασταν στις ίδιες θέσεις για γούρι.

Στο δε κόρνερ του Μπασινά περιμέναμε ότι θα σκόραρε η Εθνική όπως και όλο το πέταλο λες και όλοι οι Έλληνες εκείνη τη στιγμή ήταν συντονισμένοι, πράγμα που τελικά έγινε.

Αφού παρακολουθήσαμε την απονομή πήραμε μέρος στα πανηγύρια που έλαβαν χώρα στις πλατείες της Καλαμπάκας, ενώ το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωΐας παρέα με τους κολητούς, αλλά και κάποιους παίκτες των Μετεώρων εκείνης της εποχής.

Εκείνη η Εθνική  πρέπει να είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα για όλους τους Έλληνες. Μια ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που οι παίκτες της και ο προπονητής της έδειξαν τι μπορούν να κάνουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, όταν αγωνίζονται με ομοψυχία κι όταν βάζουν στην άκρη το “εγώ” για το “εμείς”.

Από εκεί και πέρα τα συστήματα και οι τακτικές είναι γι’ αυτούς που ξέρουν περισσότερα από εμάς στον χώρο του ποδοσφαίρου, τα εξήγησαν μετά το παιχνίδι και θα τα εξηγούν για μια ζωή.

Για εμάς προσωπικά το κερασάκι της τούρτας ήταν η γνωριμία μας με τον Άγγελο Μπασινά και τον Αντώνη Νικοπολίδη σε ένα νησί των Κυκλάδων, 7 μέρες μετά τον τελικό!

Κι επειδή στον αθλητισμό ότι γίνεται μία φορά, επαναλαμβάνεται ίσως κάποια στιγμή να ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές όπως τότε! (Το μπάσκετ το κατάφερε αφού μετά το έπος του 87, ακολούθησε το έπος του 2005!)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here