Σεμινάριο για το VAR από την ΕΠΟ

0
8
????????????????????????????????????

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη το εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διοργανωσε η Ε.Π.Ο., με θέμα το πρωτόκολλο και τη λειτουργία του συστήματος Video Assistant Referee.

Στις εργασίες του σεμιναρίου μετείχαν εκπρόσωποι της Super League 1 και των Π.Α.Ε. που μετέχουν στο πρωτάθλημα, της αναδόχου εταιρείας παραγωγής του συστήματος, των τηλεοπτικών παρόχων των ΠΑΕ, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ τα θέματα πρωτοκόλλου και εφαρμογών ανέπτυξαν ο ειδικός VAR της FIFA κ. Κάρλος Χεσούς Γκλος Γκόμεζ και το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μιχάλης Κουκουλάκης.

Το σύστημα ανέλυσαν επίσης ο VAR Project manager της Ε.Π.Ο. κ Αλέξανδρος Χολέβας και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας κ. Κώστας Ρούπτσος, ενώ στη συνέχεια ο υπεύθυνος εκπαίδευσης για το VAR κ. Μιχάλης Κουκουλάκης έδωσε επιπλέον στοιχεία για την έως τώρα λειτουργία του VAR, αναφέροντας ότι έχουν λάβει ISO από τη FIFA 25 διαιτητές και 16 διαιτητές VAR, ενώ άλλοι 10 έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση και βρίσκονται σε αναμονή πιστοποίησης.

Ο κ. Γκλος Γκόμεζ, παρουσίασε και ανέλυσε στους παρευρισκόμενους 15 επιλεγμένα video-clips φάσεων, στις οποίες απαιτήθηκε η χρήση της υπηρεσίας VAR και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ομάδων και των τηλεοπτικών σταθμών, εξηγώντας με λεπτομέρεια το αναλυτικό πρωτόκολλο χρήσης του συστήματος και τις περιπτώσεις που επιτρέπεται η προσφυγή σε αυτό, τον τρόπο συνεργασίας της διαιτητικής ομάδας και την διαδικασία λήψης της τελικής απόφασης για την εφαρμογή των κανονισμών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here