ΣΚΑΜ: 13 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει…

0
259

Ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων (ΣΚΑΜ) ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2007 και συμπλήρωσε 13 χρόνια λειτουργίας.

Ο σκοπός του συλλόγου είναι η διάδοση του κλασικού αθλητισμού στην Καλαμπάκα, αλλά και γενικότερα σε όλη την επαρχία της.

Ο ΣΚΑΜ ξεκίνησε από τον προπονητή Βασίλη Σακκά, δημιουργήθηκε το καταστατικό του συλλόγου, σιγά-σιγά συμμετείχαν κι άλλοι μέχρι που ισχυροποιήθηκε αρκετά και στο διοικητικό κομμάτι. Όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον σύλλογο έβαλαν ο καθένας το δικό του λιθαράκι προσφοράς.

Πρώτος πρόεδρος του ΣΚΑΜ ήταν ο Μάριος Αλμπάνης με την θητεία του να ξεκινά το 2007 και να αποχωρεί το 2016.

Το σημερινό Δ.Σ. αποτελείται από τα εξής μέλη:

Πρόεδρος: Νίκος Καραγιάννης

Αντιπρόεδρος: Ευθύμιος Γάτσιας

Γεν. Γραμματέας: Βασίλης Νταμπαλής

Ειδ. Γραμματέας: Ειρήνη Καραλή

Ταμίας: Χρήστος Κοντογούλας

Γεν. Αρχηγός: Γιώργος Σιούτας

Έφορος Υλικού: Δημήτρης Καραγιάννης

Μέλος: Βασίλης Τσιάμης

Γυμναστής Προπονητής: Βασίλης Σακκάς

Τα σημερινά μέλη του Δ.Σ. έχουν βοηθήσει αρκετά στην πρόοδο του συλλόγου τόσο στην διάδοσή όσο ακόμη και στην τεχνική του υποστήριξη.

Επίσης τα μέλη του ΣΚΑΜ με το νέο έτος καλούν τους ενεργούς πολίτες που πιθανόν θέλουν να συμμετέχουν στο Δ.Σ. του συλλόγου να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι προπονητές του Συλλόγου

Προπονητής στις αγωνιστικές κατηγορίες είναι ο Βασίλης Σακκάς.

Προπονήτριες της Ακαδημίας του συλλόγου είναι η Γιούλη Κισκίνη και η Αντιγόνη Τσέρτου.

 

Επιτυχίες αθλητών του ΣΚΑΜ

– Αθλητές που αναδείχθηκαν από τον σύλλογο και συμμετείχαν και σε πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν η Πολυτίμη Πλησιώτη και ο Βαγγέλης Καραγιώργος.

– Ο Παρασκευάς Ρεζές με τα χρώματα του συλλόγου πήρε την πρώτη θέση στα 200μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2014.

– Η Σοφία Θωμαΐδη πήρε τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων 2019 στο ΔΑΚ Γρεβενών.

 

Οι δράσεις του Συλλόγου

Σίγουρα μία από τις κορυφαίες δράσεις του συλλόγου είναι η διοργάνωση του Μετεωρίτικου Δρόμου, μια διοργάνωση η οποία έχει γίνει θεσμός και κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερους αθλητές, επαγγελματίες, αλλά και ερασιτέχνες. Συνδυάζει την ομορφιά του τοπίου, ενώ θεωρείται και ιδιαίτερα ευρηματική από τους συμμετέχοντες.

Επίσης ο ΣΚΑΜ στις 26/9 του 2015 είχε διοργανώσει συνεχόμενο 24ωρο αγώνα και στις 3/9 2017, 48ωρο συνεχόμενο αγώνα με στόχο να επισπεύσει τις διαδικασίες της δημιουργίας του ταρτάν, ένα έργο το οποίο αν κι έφτασε μία ανάσα από την κατασκευή του, αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί κι έχει μείνει στην μέση.

Τα οφέλη του κλασικού αθλητισμού

Τα οφέλη του κλασικού αθλητισμού είναι πολλά και χρήσιμα. Πέρα από τη γύμναση του σώματος, γυμνάζει και το πνεύμα, έχει αλληλεπίδραση μεταξύ των αθλητών, βοηθά τον υγιή ανταγωνισμό, έτσι ο ένας αθλητής προσπαθεί να ανταγωνιστεί τον άλλον και καταφέρνουν και οι δύο να γίνονται καλύτεροι.

Η προπόνηση του στίβου είναι προσανατολισμένη στο “έργο” δηλαδή ένας αθλητής μαθαίνει μέσω της προπόνησης να είναι ενεργητικό μέλος σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Όταν δουλεύει κάποιος έχει κάποιο αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα αυτό επιστρέφει στον ίδιο του τον εαυτό και τον ανταμείβει. Με άλλα λόγια “νους υγιής, εν σώματι υγιεί”.

Πληροφορίες:

6978049350 κα. Γιουλη Κισκινη
6979145604 κα. Αντιγωνη Τσερτου
6972924864 κ. Βασιλειος Σακκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here