Σούπερ Λίγκ 2: με 12 ομάδες φέτος, με 14 την επόμενη σεζόν

0
28

Καθοριστικό και πολύ σημαντικό ήταν το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2 – Football League το μεσημέρι της Τετάρτης (16/9). Και το θετικό είναι ότι οι αποφάσεις πάρθηκαν με ομοφωνία, που αποδεικνύει ότι στη διοργανώτρια όλα τα μέλη είναι ενωμένα ως φορέας με κοινού στόχους.

Αυτό, λοιπόν, που σας είχαμε επισημάνει και ως ρεπορτάζ του a-sports.gr επιβεβαιώθηκε με την ομόφωνη απόφαση: Η Σούπερ Λίγκα 2 τη νέα σεζόν, δηλαδή το 2020-21 να διεξαχθεί με 12 ομάδες. Αυτή η απόφαση βάση επίσημα και οριστικά ταφόπλακα σε οποιαδήποτε συζήτηση αναδιάρθρωσης με κατάργηση της FLκαι δημιουργία μίας ενιαίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, καθώς με βάση τον εν ισχύ νόμο Αυγενάκη ελέω κορωνοϊού οι διοργανώτριες αρκεί να έχουν πλειοψηφία 3/4 (εν προκειμένου δεν υπήρχε καν διαφωνία) αποφασίζουν μόνες τους.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το επόμενο πρωτάθλημα της SL2 όμως θα έχει αύξηση κατά δύο ΠΑΕ αφού από 12, οι ομάδες θα γίνουν τη σεζόν 2021-22 θα είναι 14. Και αυτό θα γίνει με την άνοδο 4 (και όχι 2) ομάδων από την FLστο πρωτάθλημα 2020-21, ενώ θα υποβιβασθούν μόνο οι δύο τελευταίες ομάδες τη νέα χρονιά στην Σούπερ Λίγκα 2.

Να σημειωθεί ότι με βάση την προκήρυξη προβλέπονται και πλέι οφ και πλέι άουτ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα 1, αλλά και την παραμονή στην SL2 (όπως ίσχυε πέρσι – άσχετα αν δεν έγιναν ελέω Covid-19 και της μεροληπτικής απόφασης της ΕΠΟ υπέρ των θέσεων της SL1 αναφορικά με τις ημερομηνίες).

Από εκεί και πέρα, ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης της SL2 το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία της διοργανώτριας υπό αυστηρά υγειονομικά μέτρα την Πέμπτη (24/9).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here