Στην άρση των μέτρων θα μπει και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

0
19

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, με αντικείμενο το σχεδιασμό των βημάτων για την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης που είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε στο επίκεντρο τα μέτρα που αφορούν την στήριξη και επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανάβει το πράσινο φως.

Στο πλαίσιο αυτό, στο πρώτο κύμα άρσης των σημερινών περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα της ατομικής άθλησης και προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους.

Επιπρόσθετα το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πλαίσιο των μέτρων που θα παρθούν για την ενίσχυση των σωματείων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα.

Φυσικά, πρώτο μέλημα όλων φυσικά είναι η υγεία των αθλούμενων. Έτσι, η επιστροφή στην κανονικότητα και στον αθλητισμό θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να προστατευθούν αθλητές, προσωπικό, κ.α. από κάθε απειλή του κορονοϊού.

Για αυτό το λόγο μια ειδική επιτροπή θα καταρτίσει το αναλυτικό σχέδιο πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης πιθανών κρουσμάτων και τις διασποράς αυτών σε εγκαταστάσεις, αθλητές, αλλά και σε όλους τους εμπλεκομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here