Στη Λευκορωσία το πρωτάθλημα συνεχίζεται

0
9

Στην Ευρώπη η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία καλούνται να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, έχοντας καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και πάρα πολλούς νεκρούς. Τα εγχώρια πρωταθλήματα έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ το ίδιο ισχύει και με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά στην ολοκλήρωση της σεζόν.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρωτάθλημα που συνεχίζεται κανονικά, με την παρουσία κόσμου, παρά τη γενικότερα κατάσταση. Πρόκειται για το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας, το οποίο παρά τις εκκλήσεις της Ένωσης Παικτών (FIFPro) δεν έχει διακοπεί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ζαρντέσκι δεν τίθεται θέμα αναβολής του πρωταθλήματος, αφού όπως δήλωσε “για την ώρα δεν συντρέχουν λόγοι. Αξιολογούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση. Εμπιστευόμαστε το σύστημα υγείας της χώρας μας”.

Στη Λευκορωσία, μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 351 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Το γεγονός, όμως, ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών χωρών παγκοσμίως, με την Ομοσπονδία να έχει πουλήσει ήδη τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων σε περισσότερες από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ινδία και το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι αντιδράσεις είναι τεράστιες, αφού τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών, αλλά και του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται καμία διάθεση διακοπής της σεζόν. Ειδικά τώρα που το πρωτάθλημα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θυμίζουμε πως η πιο γνωστή ομάδα του λευκορωσικού πρωταθλήματος είναι η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ ακολουθούν η Ντινάμο Μινσκ και η Ντινάμο Μπρεστ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here