Στις 12 Ιουνίου του 2004 είχε ξεκινήσει την επέλασή του το “πειρατικό”

0
10

Στις 12 Ιουνίου του 2004 ξεκίνησε το EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η πρεμιέρα του περιελάμβανε τον αγώνα των διοργανωτών Πορτογάλων με την Εθνική μας ομάδα.

Από το ξεκίνημα φάνηκε πως θα πήγαινε το παιχνίδι με τους γηπεδούχους να είναι φανερά αγχωμένοι, ενώ οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έδειχναν σίγουροι στις κινήσεις τους και άγνοια κινδύνου.

Όταν σκόραρε ο Καραγκούνης κι έγινε ένα με τους φιλάθλους της Ελλάδας, πολλοί σκέφτηκαν ότι αφού είδαμε κι αυτό το τουρνουά για την χώρα μας ήταν ήδη πετυχημένο.

Όμως οι Έλληνες διεθνείς είχαν πολλές εκπλήξεις για όλους, ακόμα και για τους εαυτούς τους.

Σε κείνο το παιχνίδι η Ελλάδα κέρδισε άνετα την Πορτογαλία με 2-1, όλοι μίλησαν για μία έκπληξη που συμβαίνει σε τέτοια τουρνουά, αλλά οι Έλληνες είχαν ρίξει ήδη την προειδοποιητική τους βολή που κανείς δεν κατάλαβε, όπως φάνηκε εκ των υστέρων.

Από εκεί και πέρα εκείνη η Εθνική με τον τρόπο που έπαιζε έμοιαζε άτρωτη κι έφτασε ως το τέλος σ’ ένα απίστευτο τουρνουά που ανέδειξε την αμφίρροπη ροπή του ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί οι Έλληνες είναι ένας ξεχωριστός λαός σε όλη την οικουμένη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here