ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: η Τρικαλινή Φένια Τζέλη προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

0
6

Έγραψε ιστορία η τρικαλινή αθλήτρια Φένια Τζέλη. Πριν από λίγο κέρδισε στον ημιτελικό την Ιρανή Kimia Alizadeh που αγωνίζεται με την ομάδα των προσφύγων στον έναν ημιτελικό και πέρασε στον τελικό που δεν θα διεξαχθεί όμως γιατί απλούστατα οι δύο αθλήτριες του τελικού πάνε στο Τόκιο!!!

Το ελληνικό ταεκβοντό επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2008. Με μεγάλη πρωταγωνίστρια, την 19χρονη Φένια Τζέλη από τα Τρίκαλα, η χώρα μας επιστρέφει στους Αγώνες, στους οποίους, από το 1992, έχει πανηγυρίσει πέντε Ολυμπιακά μετάλλια.
Η Τζέλη, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018, καθ` όλη τη διάρκεια του ευρωπαϊκού προΟλυμπιακού τουρνουά που ολοκληρώθηκε απόψε στη Σόφια, έδειξε τεράστια αγωνιστική ωριμότητα, με αποτέλεσμα να πετύχει τέσσερις νίκες, με τελευταία και πιο σπουδαία αυτήν απέναντι στην «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο το 2016, Κίμια Αλιζαντέχ (Ομάδα Προσφύγων).
Αν και βρέθηκε να χάνει στη δεύτερη περίοδο με 0-1, η Τζέλη σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε διατεθειμένη να εγκαταλείψει τα όπλα. Ισοφάρισε σε 1-1, προηγήθηκε με 2-1 για να πάρει τον τρίτο και τελευταίο πόντο (3-1), λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.
Τα πανηγύρια ξεκίνησαν με το φινάλε της αναμέτρησης, αφού για το ελληνικό ταεκβοντό ξεκινάει ένας νέος κύκλος Ολυμπιακών διαδρομών, ο οποίος ευχή όλων είναι να συνεχιστεί για πολλά-πολλά χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here