Τα δεδομένα και οι παράμετροι της Γ’ Εθνικής κατηγορίας

0
37

Η ΕΠΟ περιμένει τις αποφάσεις των ειδικών με τον κορονοϊό και λογικό είναι αυτό, για να πάρει τις αποφάσεις της για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει και ειδικά την Γ’ Εθνική που ανάλογα τι αποφάσεις παρθούν, θα επηρεάσουν και τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Από εκεί και πέρα λογικό είναι να ακούγονται, να λέγονται, αλλά και να γράφονται ένα σωρό σενάρια για την επόμενη ημέρα.

Ας πάρουμε τα δεδομένα με τη σειρά και να απαριθμήσουμε ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα:

– η κανονική περίοδος της Γ’ Εθνικής για να τελειώσει θέλει άλλες 3 αγωνιστικές, συν μία που χρωστά ο 7ος όμιλος, άρα 4 στο σύνολο.

– η προκήρυξη προέβλεπε αμέσως μετά αγώνες μπαράζ μεταξύ των  8 πρωταθλητών, χωρισμένους σε δύο ομίλους με παιχνίδια μέσα-έξω για να ξεχωρίσουν οι 4 που θα έπαιρναν και την άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ. Δηλαδή άλλες 6 αγωνιστικές στο σύνολο, συν τις 4 παραπάνω, άρα 10.

– πάμε τώρα στα τοπικά πρωταθλήματα των ενώσεων. Για παράδειγμα η Α’ ΕΠΣ Τρικάλων σταμάτησε στην 24η αγωνιστική και τελειώνει στην 34η. Άρα χρειάζεται άλλες 10 ακόμη.

– όταν αναφερόμαστε σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κατ’ αρχήν δεν έχουν ρήτρες δέσμευσης όπως τα επαγγελματικά με τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλου είδους χορηγίες.

– επίσης στις επαγγελματικές ομάδες και τεστ για τον κορονοϊό είναι εφικτό να γίνουν, και άλλους είδους εξετάσεις αν χρειαστούν,  ενώ στις ερασιτεχνικές σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.

– οι προπονητές όπως και οι γιατροί των ομάδων έχουν δηλώσει ότι απαιτείται αρκετός χρόνος προετοιμασίας ακόμα και για τις ερασιτεχνικές ομάδες για να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο.

– επίσης όπως ανέφερε κι ένας πρόεδρος ομάδας Γ’ Εθνικής ότι πολλές ομάδες έχουν φοιτητές στις τάξεις τους και λογικό είναι αυτό το διάστημα να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους αφού δεν γίνεται να  παρακολουθήσουν ούτε τα μαθήματά τους εκεί που σπουδάζουν.

– στον όμιλο της Κρήτης μιλάνε να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα, να γίνει αναδιάρθρωση και να ανεβούν μέχρι και οι δευτεραθλήτριες από τα τοπικά. Να σημειώσουμε ότι εκεί ο όμιλος είχε 8 ομάδες.

– στην Ελλάδα όταν μιλάμε για αναδιάρθρωση καμία ομάδα δεν θέλει να υποβιβασθεί, όταν όμως είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα πολλές δεν κατεβαίνουν μετά, είναι κι αυτό μία παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Και μια που μιλάμε για Γ’ Εθνική ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις ή εγγυημένα έσοδα για τις ομάδες.

Και τέλος αυτό που έγινε με τον κορονοϊό είναι σαν να μηδενίστηκε το κοντέρ σε όλα τα πράγματα της ζωής μας. Έτσι ουσιαστικά συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο, αφού ούτε καν προπονήσεις δεν γίνονται.

Άρα θα χρειαστεί πρώτα ένα restart στην ίδια μορφή της ζωής και μετά σε όλα τα υπόλοιπα που λειτουργούν αφού υπάρξει πρώτα  καθημερινότητα, υγεία πάνω απ’ όλα,  οικονομική ροή και όλα αυτά θα γίνουν σιγά-σιγά και με μέτρο όπως δηλώνουν οι ειδικοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here