Τα Κ.Δ.Α.Π. τώρα και στην Καλαμπάκα

0
265

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Το Αερόστατο” είναι μία πιστοποιημένη από το Κράτος εκπαιδευτική δομή, η οποία έχει ως αντικείμενο την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (5-12 ετών).

Ο σκοπός του είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διασκεδαστικού χαρακτήρα σε ειδικά διαμορφωμένους και πιστοποιημένους χώρους, κάτω από την καθοδήγηση εξειδικευμένου κι έμπειρου προσωπικού και ως έμμεσο σκοπό έχει τη διευκόλυνση των εργαζόμενων και άνεργων γονέων.

Το ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο” θα λειτουργεί καθημερινά με χειμερινό ωράριο από τις 13.30 ως 21.30 και με θερινό ωράριο-διακοπών (Χριστούγεννα-Πάσχα) από τις 08.00 έως τις 16.00.

Οι δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα περιλαμβάνουν προγράμματα εμπλουτισμού των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών με εικαστικά, χειροτεχνία, καλλιτεχνικά, υπολογιστές, ρομποτική και εκπαιδευτική υποστήριξη (μελέτη σχολικών μαθημάτων).

Στις δραστηριότητες ακόμη περιλαμβάνονται η Θεατρολογία-θεατρικό παιχνίδι, Μουσικοκινητική Αγωγή, Ψυχοκινητική Αγωγή, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Γνωριμία με τους Η/Υ, Κινηματογράφος (Σινεμά), Μαγερική, Κηπουρική και Εκπαιδευτική Ρομποτική μέσω LEGO.

Ο στόχος είναι τα παιδιά να περνούν ευχάριστα και διασκεδαστικά και μέσα από αυτή την δραστηριότητα να παίζουν, αλλά παράλληλα να μαθαίνουν και χρήσιμα πράγματα.

Το ωράριο για το πόσο θα μένουν τα παιδιά είναι ελεύθερο, δεν θα υπάρχουν δηλαδή υποχρεωτικές ώρες.

Τα ΚΔΑΠ είχαν ξεκινήσει την λειτουργία τους σε πιλοτικό στάδιο το 1996.

Τα παιδιά στο ΚΔΑΠ μπορούν να κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.

Από την πόλη μας ήταν κάτι που έλειπε και ήρθε να δώσει μία σημαντική επιλογή για τους μικρούς μαθητές και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Η διαδικασία της εγγραφής έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει ως το τέλος Ιουνίου. Η λειτουργία του ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του ΚΔΑΠ που βρίσκονται στην οδό Θ. Οικονόμου 13 (Πρώην ΙΚΑ).

Επίσης το ΚΔΑΠ “Το Αερόστατο” θα λειτουργεί και στην οδό Μετεώρων 15 (πρώην Παιδικά Χαμόγελα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here