Τα νέα δεδομένα της Γ’ Εθνικής

0
50

Σίγουρα το επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στη μετά κορωνοϊού εποχή θα είναι ειδικών συνθηκών απ’ όλες τις πλευρές.

Όπως αναφέραμε σε ανάρτηση προηγούμενων ημερών οι ομάδες που έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική είναι 138 χωρίς να υπολογίζονται υποβιβασμένες ομάδες από την Φούτμπολ Λιγκ για την ώρα.

Επίσης υπάρχει η πιθανότητα ο αριθμός των ομίλων να είναι ένας περισσότερος, δηλαδή 9 αντί για 8 που ήταν πέρυσι. Από εκεί και πέρα και με δεδομένο ότι ο Κρητικός όμιλος θα έχει 16 ομάδες τη νέα σεζόν στους άλλους ομίλους σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες ομάδες, ενώ και η σύσταση των ομίλων ίσως αλλάξει.

Ας αναφερθούμε τώρα σε ένα άλλο θέμα που το είχαμε σχολιάσει όσο καιρό αναμένονταν η απόφαση για το πόσες ομάδες θα υποβιβασθούν. Είχαμε τονίσει ότι όλες οι ομάδες θέλουν την παραπάνω κατηγορία, όλες οι ομάδες που ήταν γύρω από τον υποβιβασμό δεν ήθελαν να υποβιβασθούν κι επίσης αρκετές δευτεραθλήτριες τοπικών ενώσεων είχαν τα δικά τους παράπονα καθώς πίστευαν ότι αν το πρωτάθλημα που συμμετείχαν δεν διακόπτονταν  τότε θα κέρδιζαν την άνοδο.

Είχαμε επίσης αναφέρει ότι όταν όμως φτάνει η ώρα της δήλωσης συμμετοχής πολλές ομάδες κάνουν ή θα κάνουν πίσω.

Ήδη μία μέρα μετά την απόφαση της ΕΠΟ κι αφού πλέον έγιναν γνωστές οι ομάδες που θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, δύο ομάδες δήλωσαν ότι δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στην Γ’ Εθνική. Η μία είναι ο ΑΟ Τσιλιβί από την Ζάκυνθο που κέρδισε την παραμονή της και η άλλη οι Αμπελόκηποι Δράμας που ήταν στην πρώτη θέση και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά. Από εκεί και πέρα η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να της αντικαταστήσει αυτές τις ομάδες με τις δευτεραθλήτριες ή τις τριαταθλήτριες από την ίδια ένωση οπότε ίσως υπάρξει μια διαφοροποίηση στις ομάδες σε σχέση μ’ αυτές που έχουν αυτή τη στιγμή δικαίωμα συμμετοχής.

Όταν τελειώσει και η υπόθεση το αν θα γίνει αναδιάρθρωση στην Σούπερ Λιγκ ή όχι τότε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα όλων των κατηγοριών και να μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά όσον αφορά την επόμενη ημέρα της Γ’ Εθνικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here