Τα πεπραγμένα των Μετεώρων στην δεκαετία 2010-2019

0
164

Η αλλαγή της δεκαετίας μας επιτρέπει να κάνουμε φλας μπακ στα τελευταία δέκα χρόνια κι όχι μόνο ως είθισται στην απερχόμενη εκάστοτε σεζόν.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε κάποια σημαντικά πράγματα για τα Μετέωρα ανά έτος την δεκαετία που μόλις τελείωσε.

2010

Τα Μετέωρα είχαν πρόεδρο τον Γιάννη Μπουτίνα, προπονητή τον Βασίλη Γκούμπλια, συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και είχαν τερματίσει στην 6η θέση στον 4ο όμιλο με 41 βαθμούς. Στον τελικό του κυπέλλου που είχαν προκριθεί ηττήθηκαν στα πέναλτι με 5-4 από το Πετρωτό κι ενώ το κανονικό παιχνίδι είχε τελειώσει 2-2.

2011

Τα Μετέωρα είχαν και πάλι πρόεδρο τον Γιάννη Μπουτίνα. Ξεκίνησαν με τον Βασίλη Γκούμπλια στον πάγκο και τελείωσαν με τον Γιώργο Σκαρτάδο καθώς ο πρώτος είχε παραιτηθεί. Στο πρωτάθλημα πήραν την 9η θέση στον 4ο όμιλο και υποβιβάσθηκαν. Επίσης συμμετείχαν στον τελικό κυπέλλου, ηττήθηκαν 3-2 από το Πετρωτό και δεν πήραν τα μετάλλια εις ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς το πέναλτι που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα είχε αμφισβητηθεί έντονα.

2012

Με πρόεδρο τον Κώστα Φαμίση που είχε διαδεχθεί τον Γιάννη Μπουτίνα τα Μετέωρα πρώτα δημιούργησαν ένα Καλαμπακιώτικο ρόστερ και στην συνέχεια έκαναν μία από τις καλύτερες  χρονιές της ιστορίας τους. Πήραν το πρωτάθλημα, πήραν την πρώτη θέση στους αγώνες μπαράζ ανόδου κι ανέβηκαν και πάλι στην Δ’ Εθνική, ενώ στο κύπελλο πήγαν στον τελικό, αλλά ηττήθηκαν στα πέναλτι με 5-4 από τα Καλύβια κι ενώ το παιχνίδι και η παράταση είχαν τελειώσει 2-2.

2013

Στο διοικητικό αδιέξοδο που είχε προκύψει, λύση έδωσαν οι ποδοσφαιριστές που ασκούσαν στην ουσία διοίκηση κι ορισμένοι άνθρωποι που τους στήριξαν. Τα Μετέωρα συμμετείχαν στον 5ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και υποβιβάσθηκαν καθώς υστερούσαν στα μεταξύ τους παιχνίδια με τον Καραϊσκάκη καθώς και οι δύο ήταν ισόβαθμοι στην 8η θέση. Στο κύπελλο είχαν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο από τον ΑΣ Τρίκαλα 2011. Επίσης τα Μετέωρα κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο παιδικό πρωτάθλημα ύστερα από 20 χρόνια κερδίζοντας στον τελικό την Δήμητρα/Απ. στα πέναλτι.

2014

Τα Μετέωρα είχαν πρόεδρο τον Νίκο Παπαχρήστο, προπονητή τον Γιώργο Βακουφτσή και με μία νεανική ομάδα είχαν τερματίσει στην 5η θέση της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Στο κύπελλο είχαν φτάσει στον τελικό και νίκησαν τον Αχιλλέα Μπάρας 3-0 και το κατέκτησαν. Συμμετείχαν έπειτα στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος όπου αφού απέκλεισαν εκτός έδρας την Ένωση Σπερχειάδας-Μακρακώμης στα πέναλτι 7-6 (1-1 το παιχνίδι) και τον Παρνασσό Αράχωβας με 2-1 αποκλείστηκαν στην προημιτελική φάση από τον Αετό Ορφανού με 1-0.

2015

Τα Μετέωρα είχαν και πάλι πρόεδρο το Νίκο Παπαχρήστο και προπονητή τον Γιώργο Βακουφτσή, πήραν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα πίσω από την Φαρκαδόνα, ενώ έφτασαν και πάλι στον τελικό του κυπέλλου όπου ηττήθηκαν από την Δήμητρα/Απόλλωνα στα πέναλτι με 8-7 (1-1).

2016

Τα Μετέωρα είχαν πρόεδρο τον Γιώργο Θώμο, ξεκίνησαν με προπονητή τον Βασίλη Γκούμπλια και τελείωσαν με τον βοηθό του, Χρήστο Αυγέρο.

Στο πρωτάθλημα η πορεία τους ήταν μέτρια και τερμάτισαν στην 4η θέση, ενώ και στο κύπελλο είχαν αποκλειστεί.

2017

Αυτή τη σεζόν είχαν διοικούσα επιτροπή και πρόεδρο το Νίκο Βλαχογιάννη, τον οποίο διαδέχθηκε ο Χρήστος Τζανόπουλος. Προπονητής ήταν ο Θεόδωρος Καραγιάννης και τα Μετέωρα με μία άκρως νεανική ομάδα είχαν πάρει την 3η θέση στην βαθμολογία. Επίσης είχαν φτάσει στον τελικό του κυπέλλου  όπου ηττήθηκαν από τον πρωταθλητή Διγενή Νεοχωρίου με 2-1.

2018

Αυτή τη χρονιά πρόεδρος ήταν ο Θανάσης Θώμος, προπονητής ο Γιώργος Βακουφτσής που είχε αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Καραγιάννη τον Νοέμβριο του 2017. Τα Μετέωρα πήραν το πρωτάθλημα κι επέστρεψαν σε εθνική κατηγορία ύστερα από 6 χρόνια. Στο κύπελλο είχαν αποκλειστεί με 4-0 από το Νεοχώρι που τότε αγωνίζονταν στην Δ’ Εθνική κατηγορία.

2019

Τα Μετέωρα με πρόεδρο ξανά τον Θανάση Θώμο  έκαναν μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας τους καθώς συμμετείχαν στην Γ’ Εθνική που ήταν στην τρίτη κατά σειρά κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων και πήραν την 4η θέση. Τον Ιανουάριο του 2019 τη θέση του προπονητή Γιώργου Βακουφτσή πήρε ο Γιώργος Τσουκαλίδης ο οποίος τα οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

2020

Το νέος έτος και η νέα δεκαετία βρίσκει τα Μετέωρα με πρόεδρο τον Κώστα Βαβίτσα, προπονητή τον Νίκο Μανούρα και η προσπάθειά τους στρέφεται στο να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική που τώρα είναι τέταρτη στη σειρά, ενώ και στην διοργάνωση του κυπέλλου έχουν φτάσει στα προημιτελικά.

2011: από το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με την Ελλασσόνα

2012: Τα Μετέωρα πριν από το παιχνίδι με την Αναγέννηση Περ. στα μπαράζ ανόδου

2013: Η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 0-0 με τον ΑΣ Τρίκαλα 2011

2014: Από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Καστράκι

2015:Τα Μετέωρα πριν από το παιχνίδι με την Φαρκαδόνα

2016: Πριν από φιλικό παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν

2017: Τα Μετέωρα πριν από αγώνα για το κύπελλο εκείνης της σεζόν.

2018: Η αρχική ενδεκάδα των Μετεώρων στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Καστράκι

2019: Η περσινή ομάδα που πήρε την 4η θέση στο πρωτάθλημα

2013: Η παιδική ομάδα που είχε κερδίσει το παιδικό πρωτάθλημα μαζί με τον προπονητή της

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here