Τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ της Σούπερ Λιγκ

0
19

Η Σούπερ Λιγκ φτάνει στο τέλος της κανονικής της περιόδου αφού απομένουν άλλες τρεις αγωνιστικές.

Φέτος ο τρόπος διεξαγωγής της είναι διαφορετικός καθώς όχι μόνο επιστρέφουν τα πλέι-οφ, αλλά ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσα από αυτά για πρώτη φορά μάλιστα, ενώ φέτος υπάρχουν και πλέι-άουτ.

Στα πλέι-οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική περίοδο από τις θέσεις 1 έως 6. Θα μεταφέρουν και την βαθμολογία της κανονικής περιόδου και ο πρώτος στο τέλος του μίνι αυτού πρωταθλήματος θα αναδειχθεί πρωταθλητής, ενώ μέσα από αυτή την διαδικασία θα κριθούν και τα εισιτήρια του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 6ος δηλαδή δεν θα πάρει τίποτα.

Στα πλέι-άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν από την θέση 7 ως 14 κι εδώ θα μεταφερθεί η βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Στο τέλος εδώ η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβασθεί στην Σούπερ Λιγκ 2, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην προτελευταία θέση θα δώσει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2.

Αυτά ισχύουν φέτος σ’ ένα πρωτάθλημα που αγωνιστικά μέχρι τώρα είναι βελτιωμένο, πιο ανταγωνιστικό και με πολλά εισιτήρια κι αυτό που μένει είναι να σταματήσουν οι κατά καιρούς αντεγκλήσεις και διάφορα άλλα μη αγωνιστικά που σίγουρα δεν βοηθούν στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου, γιατί αλλού αυτό εξελίσσεται, εδώ όμως μένει στάσιμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here