Τα πρωταθλήματα που εγγυώνται το τεστ θα συνεχιστούν

0
55

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ισχύουν από τα ξημερώματα της Τρίτης (3/11) για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και τα οποία έχουν αντίκτυπο και στον αθλητικό χώρο.

Όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά. Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League, εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστούν να σταματήσουν.

Ο σκοπός είναι να μην διαταραχθούν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, διότι δεν είναι μονάχα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που έχουμε ελληνικές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επίσης, οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπονται σε ορισμένες κατηγορίες αθλημάτων όπως είναι η σκοποβολή, η τοξοβολία, αλλά και στην κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα μέχρι δύο άτομα.

Παράλληλα, θα υπάρξει εξαίρεση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Αυτό είναι το σχέδιο που καταλήγει η κυβέρνηση για τον αθλητισμό, πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, που έχουν άλλωστε και το γενικό πρόσταγμα και δίνουν την κατευθυντήρια γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here