Τζουλιάνο Περέιρα: ο τρίτος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μετεώρων

0
230

Τα Μετέωρα στο παιγνίδι με το Νεοχώρι, αλλά και στα επόμενα παιγνίδια από τότε χρησιμοποίησαν ξένο ποδοσφαιριστή, τον Βραζιλιάνο Τζουλιάνο Περέιρα ο οποίος έκανε την πρώτη του συμμετοχή σε εκείνο το παιγνίδι με τους “κιτρινο-μπλέ” από τότε που μεταγράφηκε στις αρχές Σεπτέμβρη.

Ο Περέιρα αγωνίζεται ως μέσος και πέρυσι είχε βρεθεί στα Τρίκαλα με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και αγωνίστηκε στην Πηγή στην οποία ήταν προπονητής ο πρώην προπονητής των Μετεώρων,  Σπύρος Ευαγγέλου. Στην συνέχεια μεταγράφηκε σε ομάδα του εξωτερικού και φέτος επέστρεψε στην χώρα μας και η καθυστερημένη του συμμετοχή οφείλεται στο ότι άργησε να έρθει η μπλε κάρτα η οποία ήρθε δύο μέρες πριν από το παιγνίδι με το Νεοχώρι.

Έτσι τα Μετέωρα χρησιμοποίησαν στην σύνθεσή τους και πάλι ξένο ποδοσφαιριστή ύστερα από 16 χρόνια. Ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που είχε αγωνιστεί με τα χρώματα των Μετεώρων ήταν ο Γκόραν Τρπέφσκι που είχε μεταγραφεί στα Μετέωρα την αγωνιστική περίοδο 2002-2003. Ο δεύτερος που αγωνίστηκε στην ομάδα των Μετεώρων ήταν ο Μλάντεν Γκεοργκίεφ που είχε μεταγραφεί στα Μετέωρα τον Ιανουάριο του 2003. Τότε όπως και τώρα επιτρέπονταν οι ξένοι ποδοσφαιριστές σε Δ’ και τώρα Γ’ Εθνική, ενώ γι’ αρκετά χρόνια απαγορεύονταν και έπαιζαν σε ερασιτεχνικές ομάδες μόνο όσοι είχαν πάνω από 5 χρόνια συμμετοχής σε επαγγελματικές ομάδες.

Επίσης το καλοκαίρι του 2002 τα Μετέωρα είχαν δοκιμάσει δύο ακόμα ξένους ποδοσφαιριστές τους Κλιάιτς και Γιοβάνοβιτς οι οποίοι δεν στάθηκε δυνατό να αποκτηθούν λόγω της γραφειοκρατίας που απαιτούνταν τότε. Μάλιστα ο Κλιάιτς ήταν ποδοσφαιριστής με μεγάλες ικανότητες και σίγουρα τότε θα έκανε τη διαφορά.

Επίσης εκείνη τη σεζόν είχε δοκιμαστεί ένας ακόμη Βραζιλιάνος ο Σόουζα ο οποίος τελικά δεν είχε αποκτηθεί, ενώ κατά καιρούς κι άλλοι έχουν δοκιμασθεί χωρίς όμως τελικά να γίνουν μέλη της ομάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here