Την Παρασκευή οι αποφάσεις για την Γ’ Εθνική

0
24

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών μέλος της ΕΕ ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών μεταξύ των άλλων ανέφερε για την Γ’ Εθνική τα εξής:

Για το τι θα γίνει στη Γ’ Εθνική: «Τώρα έχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ την Παρασκευή και πιστεύω ότι θα λήξει αυτό το θέμα. Δηλαδή να πάρουμε απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό το πρωτάθλημα για τη χρονιά 2019/20. Από την επιτροπή εισηγούμαστε την άνοδο των οχτώ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απόψεις και θα περάσει. Αποκλείεται να ανέβουν οι δευτεραθλητές. Για τον υποβιβασμό υπάρχουν τρεις προτάσεις, να δούμε ποια θα περάσει. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ξανά οχτώ ομίλους, αλλά υπάρχει και μία περίπτωση να γίνουν εννιά».

Για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τη διαδικασία εγγραφής στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»: «Σωστά έπραξε ο κ. Γραμμένος και ζητάει ενίσχυση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το θέμα είναι ότι η πολιτεία έχει να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά σωματεία από το 2004, που ήταν υπουργός ο Γ. Ορφανός. Από τότε έχουν να πάρουν επιχορήγηση. Τώρα για να πάρει ένα σωματείο επιχορήγηση θα πρέπει να έχει αθλητική αναγνώριση. Εγώ το μόνο που έχω να πω, είναι ότι πρέπει να απλουστεύσουμε τα δικαιολογητικά για να μπορεί να πάρει ένα σωματείο αθλητική αναγνώριση.

Ο νόμος ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει η νέα κυβέρνηση να αλλάξει αυτόν το νόμο και να ζητάει 5-6 δικαιολογητικά και όχι 15. Γιατί τα σωματεία δεν θα πάνε να κάνουν την αναγνώριση και δεν θα πάρουν την επιχορήγηση. Δεν είναι δυνατόν για 1.500 ευρώ να χαλάς 500 και 1.000 ευρώ και να βάζεις δικηγόρους, να βάζεις λογιστές για να φτιάχνουν όλα αυτά τα χαρτιά. Εμείς σαν Ενωση Αθηνών στείλαμε τη Δευτέρα έγγραφο στον υπουργό και του προτείναμε τι δικαιολογητικά πρέπει να ζητάει από τα σωματεία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here