Τι ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για τα ομαδικά αθλήματα

0
33

Στην ομιλία του σήμερα ο Λευτέρης Αυγενάκης γνωστοποίησε την επαναλειτουργία των ανοικτών γηπέδων και χώρων για εξωτερική άθληση και την επανέναρξη προπονήσεων αθλημάτων όπου δεν υπάρχει επαφή. Όσο αναφορά για τα Πρωταθλήματα, ανέφερε ότι “ψηφίσαμε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν τα πρωταθλήματα τους ή αν θα τα ολοκληρώσουν σε επόμενο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών”.

Για τα ομαδικά αθλήματα δήλωσε τα εξής:

Κι επειδή ερωτώμαι συχνά για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων, των δημοφιλών -κυρίως- αθλημάτων και ειδικά του ποδοσφαίρου, απαντώ:

Ψηφίσαμε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές να αποφασίσουν αν θα διακόψουν τα πρωταθλήματα τους ή αν θα τα ολοκληρώσουν σε επόμενο χρόνο μέσα στο καλοκαίρι και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Για τις περιπτώσεις της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου

θα επιτραπεί από την προσεχή Τρίτη 5 Μαΐου,

* η προπόνηση ομάδων ποδοσφαίρου των ΠΑΕ, μελών της SL1,

* σε αυστηρώς ολιγομελή τμήματα 6-8 αθλητών,

* πάντοτε σε ανοιχτά γήπεδα,

* με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, βασισμένα και στα διεθνή δεδομένα.

Η προπόνηση θα αφορά ΑΥΣΤΗΡΑ

* στην επαναφορά της φυσικής κατάστασης των αθλητών,

* στην ενδυνάμωση και

* στη βελτίωση ατομικής τεχνικής.

Αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις των διοργανωτών στα άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) προκειμένου να εξεταστεί και γι’ αυτά η δυνατότητα ατομικών προπονήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων (ακόμα και προπονήσεων) θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here