Τι θα γίνει με τα χρήματα που είναι να λάβουν οι ομάδες αν δεν ολοκληρωθούν τα Ευρωπαϊκά κύπελλα

0
14

Η UEFA στηρίζει οικονομικά και τους συλλόγους που δεν μετέχουν στο Champions League και στο Europa League, εάν όμως διακοπούν ενδέχεται να μην λάβουν τα χρήματα για τη σεζόν 2019/20

Δεδομένη προβάλει η πρόθεση της UEFA να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος σε Champions League και Europa League, κάτι που επηρεάζει και τις ελληνικές ομάδες. Όχι μόνο τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του μίνιμουμ τη ρεβάνς με τη Γουλβς και γενικότερα  τους «ευρωπαίους», αλλά όλους τους συλλόγους της Super League.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιδοτεί και τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας των χωρών-μελών της που δεν μετέχουν στις διοργανώσεις της, μέσω του προγράμματος «Solidarity» που έχει θεσπίσει και στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται σε περίπου 250.000 ευρώ ετησίως για κάθε μία. Εφόσον όμως δεν ολοκληρωθούν το Champions League και το Europa League λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι πιθανό να μην καταβληθούν τα χρήματα αφού η χρονιά θα λογιστεί ως «χαμένη». Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο τα μπάτζετ (αυτά τα χρήματα προορίζονται για ειδικούς σκοπούς) θα δεχθούν ένα ισχυρότατο πλήγμα και ήδη οι οικονομικές προβλέψεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο προβάλουν δυσοίωνες.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here