Τι ισχύει για την διαδικασία των πλέι-οφ στην Σούπερ Λιγκ

0
141

Ευκαιρία είναι να παρουσιάσουμε την διαδικασία που θα ακολουθήσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πρώτα αυτή των πλέι-οφ.

Οι ομάδες των πλέι-οφ και οι βαθμοί τους από την κανονική περίοδο:

1. Ολυμπιακός 66

2. ΠΑΟΚ 59

3. ΑΕΚ 51

4. Παναθηναϊκός 44

5. ΟΦΗ 34

6. Άρης 34

Μετά τη λήξη της Κανονικής Περιόδου οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα playoffs και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 14 θα συμμετέχουν στα playouts, διατηρώντας (τόσο στα playoffs όσο και στα playouts) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την Κανονική Περίοδο.

Τα playoffs θα διεξαχθούν σε δέκα αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών έκαστος όπου σε κάθε γύρο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης.

Πρωταθλήτρια θα ανακηρύσσεται η ομάδα (εξ αυτών που συμμετείχαν στα playoffs) που μετά την ολοκλήρωση των playoffs θα έχει την υψηλότερη βαθμολογία (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

Με τον ίδιο τρόπο (άθροισμα βαθμών στην Κανονική Περίοδο και στα playoffs) θα προσδιορίζονται οι λοιπές θέσεις του Πρωταθλήματος (2η, 3η κλπ) εκ των οποίων θα προκύπτουν οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις Διοργανώσεις της UEFA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here